Sport & Vrije tijd

Inspiratieavonden voor het Lokaal Sport/beweegakkoord

TUBBERGEN - Voor iedereen die houdt van sporten, juist meer wil bewegen, of op dit gebied iets kan en wil betekenen voor anderen organiseert de gemeente Tubbergen inspiratieavonden. Tijdens deze avonden op 2 en 3 maart kunt u aangeven wat u belangrijk vindt voor het Lokaal Sport/beweegakkoord voor de gemeente Tubbergen.

Op deze avonden wil sportformateur Moniek Kleinsman graag ophalen wat onze samenleving belangrijk vindt op het gebied van sport en bewegen. Welke ambities en plannen zijn er? Hoe kunnen we hierin samenwerken en welke acties zijn er nodig? Maar ook: waar loopt iedereen tegenaan en kunnen we dit gezamenlijk aanpakken? U wordt uitgedaagd om hierover na te denken en met elkaar het gesprek aan te gaan. Sport en bewegen is van ons allemaal, dus u bent van harte uitgenodigd voor een van de inspiratieavonden. 
 
Aanmelden
Er worden twee inspiratieavonden georganiseerd. Op maandag 2 maart vindt de avond plaats in de Multifunctionele Accommodatie in Albergen (Weemselerweg 3). En op dinsdag 3 maart is de avond in de kantine van Stevo in Geesteren (Vinckenweg 9). Beide avonden starten om 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur. Komt u ook? Meld u dan voor 26 februari aan via een mail naar: lokaalsportakkoord@tubbergen.nl. Geef in de mail aan op welke datum u komt, met hoeveel personen en eventueel namens welke organisatie of vereniging u komt. 
 
Over het lokaal Sport/beweegakkoord
Het Lokaal Sport/beweegakkoord wordt opgesteld met het doel dat iedereen in de gemeente Tubbergen met plezier kan sporten en bewegen. De gemeente wil toekomstbestendige en vitale verenigingen en het akkoord verbindt allerlei partijen die hieraan willen bijdragen. Dat zijn natuurlijk de sport/beweegaanbieders, maar denk ook aan onderwijs, de welzijn- en gezondheidssector, toerisme en het bedrijfsleven. Ook inwoners die mee willen doen zijn van harte welkom. 
 
Moniek Kleinsman is als sportformateur aangewezen om het proces te begeleiden. Alle ideeën die zij verzamelt neemt ze mee in de retro sporttas. Deze tas staat symbool voor de tijd waarin kinderen meer bewogen en buiten speelden dan ze nu doen. Dit is een van de onderwerpen die in het Lokaal Sport/beweegakkoord aan bod kan komen. Op 26 maart wordt een terugkoppeling gegeven over alles wat de sportformateur heeft opgehaald en wordt het Lokaal sport/beweegakkoord gepresenteerd. Reserveer deze datum dus vast in uw agenda. 
Meer informatie over de sportformateur en het Lokaal Sport/beweegakkoord vindt u op www.tubbergen.nl/sportformateur-vraagt-de-samenleving-wat-moet-er-het-lokaal-sportbeweegakkoord.