Sport & Vrije tijd

Jade Brughuis geselecteerd voor het Nederlands team onder de zestien jaar

TUBBERGEN - Jade Brughuis is vijftien jaar en speelt van jongs af aan al bij Jolly Jumpers. Al snel had Jade een leidende rol binnen haar team. Afgelopen jaar maakte zij de stap naar de leeftijdsklasse onder de twintig jaar. Met haar team is ze uitgekomen in de eredivisie. 

Deze zomer zit Jade niet stil wat betreft de basketbal. Jade is namelijk opgenomen in de selectie van het Nederlands team onder de zestien jaar. Dinsdag 23 juli, werd er afgereisd naar Kienbaum in Duitsland. Hier werden twee oefenwedstrijden gespeeld tegen het Duitse team in dezelfde leeftijdsklasse. De eerste oefenwedstrijd werd helaas verloren. De tweede wedstrijd, eveneens tegen hetzelfde team. Maar er waren genoeg leerpunten voor de komende weken. Naast de wedstrijden werden ook trainingen afgewerkt. Jade kon door een blessure helaas niet spelen tijdens dit toernooi. 

Tweede oefenstage
Na de oefenstage in Duitsland, vloog Jade door naar Servië. Daar volgde ze met de overgebleven zestien meiden de tweede oefenstage. Goed nieuws, want Jade kon weer spelen. Ook hier werden twee oefenwedstrijden gespeeld, die helaas werden verloren.   

Een droom die uitkomt
Na de twee oefenstages werden er nog vier trainingen gegeven. Op 4 augustus werd de definitieve selectie bekend gemaakt. Het is gelukt! Ondanks de blessure heeft Jade de selectie gehaald. Dat betekent dat ze mee mag naar het EK voor vrouwen U16 in Sofia. Jade reist op 8 augustus af naar een oefenstage in België. Het EK staat namelijk eveneens op de planning. Dit is van 15 tot en met 24 augustus in Sofia. Voor Jade is het een droom die uitkomt. Jolly Jumpers wenst Jade heel veel succes met het programma wat nog volgen gaat deze zomer.