Sport & Vrije tijd

Jeugdteam BC Sjuttol U13 kampioen na spannende strijd

TUBBERGEN/GEESTEREN - Het derde jeugdteam van BC Sjuttol, dat uitkomt in de U13 (onder 13 jaar), is kampioen. Tijdens de wedstrijden moesten ze echt hun best doen en voor elk puntje strijden. De verschillen tussen de eerste vier teams in deze poule waren zeer gering. Bijna werd de spanning in de voorlaatste wedstrijd teveel voor BC Sjuttol U13. Deze wedstrijd ging helaas verloren. 

De laatste wedstrijd waren de spelers allemaal weer scherp. Zowel in het enkelspel, als in de dubbels lieten de jongens en meisjes hun beste spel zien. Hierdoor werd deze wedestrijd dik verdiend gewonnen. Zodoende werden er in de laatste wedstrijd voldoende punten behaald om uiteindelijk de kampioen te zijn.

Regionale kampioenschappen
In de competitie moest BC Sjuttol strijden tegen zes andere teams. Over totaal twaalf wedstrijden won het team er acht, speelde er twee gelijk en verloor er twee. Omdat ze kampioen waren in de poule, mocht BC Sjuttol U13 meedoen met de Regionale kampioenschappen op 31 maart. Hierin moest gestreden worden tegen Dedemsvaart en Varsseveld. De eerste onderlinge wedstrijden waren om 11.30 uur met Dedemsvaart als tegenstander. Allemaal een kop groter, maar de partijen waren ieder zeer spannend en gingen gelijk op. BC Sjuttol wist wel enkele sets te winnen, maar uiteindelijk ging de winst naar het team uit Dedemsvaart. Na een pauze van drie uur begon om 16.00 uur de volgende wedstrijd tegen Varsseveld. BC Sjuttol U13 was fanatiek en wist zelfs twee van de vijf wedstrijden te winnen. Einduitslag 3-2 voor Varsseveld. Het was een vermoeiende, maar vooral leuke en leerzame dag. Het kampioensteam traint nu weer voor volgend jaar.

Ruimte voor jeugd
Er is ruimte voor nog meer jeugd op de maandagavond van 19.00 tot 20.00 uur. Onder leiding van de nieuwe trainer Sebastiaan Li (meervoudig nationaal kampioen) kunnen belangstellenden hier het leuke spel badminton leren. Meer informatie is te vinden op de website www.sjuttol.nl.

Op de foto ziet u de trotse kampioenen, met van links naar rechts: Twan Lenferink, Klaas Hofman, Anne Koopman en Diede Woudstra.