Sport & Vrije tijd

Kookworkshop voor mannen met kanker; samen koken, eten, praten, delen

VASSE – Afgelopen zomer werd door de werkgroep ‘Kanker, wat dan en daarna?’ een symposium gehouden voor vrouwen met kanker bij De Kroesweffer in Vasse. De organisatie mocht rekenen op veel dankbare reacties van het groot aantal toegestroomde dames. Ook kreeg de organisatie de vraag voorgelegd van een mannelijke kankerpatiënt, waarom deze middag uitsluitend op vrouwen gericht was. Hierop besloot de werkgroep, bestaande uit Mieke Lenferink, Karin Hemmer, Marleen Wesselink en Karin Woudstra, een middag/avond te organiseren voor heren die met dezelfde ziekte worstelen.

Om te inventariseren of mannen wel degelijk behoefte hebben aan een bijeenkomst met lotgenoten, nodigde de werkgroep drie personen uit die met de akelige ziekte geconfronteerd zijn. Mieke Lenferink: “Over het algemeen wordt gedacht dat mannen minder over hun gevoelens praten. Tijdens ons gesprek echter bleek het tegendeel waar te zijn; er werd wel degelijk écht met elkaar gesproken. Tevens omarmden zij het idee om samen met lotgenoten een gezellige middag door te brengen. Met elkaar gingen we brainstormen en hieruit ontstond het idee om een kookworkshop voor mannen te organiseren. Deze workshop zal op donderdag 23 januari gehouden worden bij Kookstudio Kookrijk in Mariaparochie.”

 

Ervaringen delen

De intentie van de middag/avond is om mannen met kanker een gezellig samenzijn te bezorgen, waarin ze op een ongedwongen manier hun ervaringen met elkaar kunnen delen. Ondertussen zullen ze culinair actief zijn door hun eigen gerechten te bereiden tijdens de kookworkshop. Immers, de liefde van de man gaat door de maag. “Onze ervaring is dat herkenning een heel belangrijk aspect is wanneer lotgenoten met elkaar in contact worden gebracht”, aldus de vier initiatiefneemsters. “Het draagt bij aan een beter gevoel en versterkt het idee dat je er niet alleen voor staat. Door samen te koken, eten, praten en te delen in een ontspannende sfeer wordt het vast een bijeenkomst waarin saamhorigheid zegeviert. Wij verheugen ons erop de heren een gezellige middag/avond te bezorgen waarop ze met een goed terug zullen blikken.”

 

Opgave zonder kosten

Lijkt het jou als man fijn om ervaringen uit te wisselen met lotgenoten of ken je iemand die je een gezellig, culinair samenzijn gunt? Opgave is voor 10 januari mogelijk door een mail te sturen naar: info@hemmerfysiotherapie.nl. De kookworkshop is op donderdag 23 januari bij Kookstudio Kookrijk in Mariaparochie en begint om 16.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden.