Sport & Vrije tijd

Lions Club trakteert Funklup Tubbergen op middag karten

TUBBERGEN - De Funklup Tubbergen heeft zaterdag 25 mei een mooie middag beleefd op de kartbaan in Oldenzaal. Veertien jongeren en vrijwilligers karten fanatiek op deze mooie buitenbaan. Dit alles werd hen belangeloos aangeboden door de Lions Club Tubbergen. Zij vond het een mooi idee om deze groep mensen een onvergetelijke middag te bezorgen, compleet met een bezoek aan de snackbar. Vol overgave werden er twee heats gereden.

De aanwezigen praatten uitgebreid na over de eerste heat: “Wat kunnen we de volgende keer beter te doen”, en “Ik ga jou lekker afsnijden” (maar wel veilig)… Na de tweede heat nam het fanatisme nog meer toe . Ook werd er gebruik gemaakt van een duo-kart, iedereen kon dus meedoen. Het werd een spectaculair schouwspel dat met veel genot werd uitgevoerd. Na een hapje en een drankje bij de snackbar kon iedereen moe maar voldaan weer huiswaarts keren. De jongeren en vrijwilligers willen de Lions Club Tubbergen heel  hartelijk bedanken voor deze zeer mooie middag.

Funklup Tubbergen
De Funklup in Tubbergen is een groep mensen met een licht verstandelijke beperking. Samen met enkele vrijwilligers ondernemen ze bijna iedere maand een activiteit. Doel van de Funklup Tubbergen is dat de jongeren elkaar leren kennen, vriendschappen sluiten, een eigen sociaal netwerk opbouwen. Maar ook om buiten de Funklup om eventueel dingen te kunnen gaan ondernemen. De Funklup draagt daardoor bij aan de zelfstandigheid, zelfredzaamheid en bestrijding van isolement van jongeren met een licht verstandelijke beperking.

Activiteiten
Terugkerende activiteiten in het jaar zijn de Sinterklaasavond in november, de kerstavond (gourmetten) en een spelavond. Deze vinden allemaal plaats in de Funklup residentie van de klubvrijwilliger Jan in Geesteren. Buitenactiviteiten veranderen soms door de inbreng van de jongeren, want het is natuurlijk belangrijk dat zij aan kunnen geven wat ze leuk vinden. Voorbeelden zijn klootschieten en kanovaren. De Funklup probeert dit allemaal te doen tegen een geringe vergoeding door middel van betrokken organisaties die willen helpen.

Nieuwe leden welkom
Uiteraard zijn ook nieuwe leden van harte welkom! Voor informatie en/of opgave voor de Funklup kan contact worden opgenomen met Tonnie Lansink per e-mail naar: Tonnielansink@hotmail.com  of telefonisch, tel.: 06-13312902. Iedereen die belangstelling heeft mag altijd een keer op een avond vrijblijvend komen kijken.