Sport & Vrije tijd

Manderveen Op Planken viert veertig jaar hilariteit en humor

MANDERVEEN – Hoewel de temperaturen de afgelopen weken daalden in ons land, stegen ze aanzienlijk in Manderveen. Dat had duidelijk te maken met de zichtbare spanning achter de coulissen bij Partycentrum Peddemors. Toneelvereniging Manderveen Op Planken (MOP) vierde hier haar veertigjarig jubileum met een veelzijdig en verrassend programma.

De zaal was afgelopen donderdagavond volledig in gereedheid gebracht, terwijl de spelers achter de schermen meekeken naar de binnenkomst van het publiek. De mensen werden door een heuse poppenkast begroet, waardoor de sfeer er vanaf het begin goed in zat. Ondertussen werd door de spelers achter de schermen nog maar eens het jubileumlied doorgenomen; ‘MOP besteet al mear dan 40 joar!’

Overweldigend applaus

Na de aankondiging was hét moment er eindelijk; de leden van MOP verschenen in prachtige zwart met gouden glitterjasjes op het podium om het openingslied ten gehore te brengen. Vervolgens begaven zij zich, na een overweldigend applaus, snel achter de coulissen om zichzelf om te toveren tot opa’s en oma’s.

Onderlinge grappen

Ondertussen sprak Diny Hemmink, als een echte flamboyante dame, het publiek toe in een prachtig openingswoord. Met een indrukwekkend gedicht en een aantal grappige anekdotes vermaakte ze het publiek opperbest. Ze vertelde over de nodige grappen die de spelers onderling met elkaar uithaalden waar zij op het toneel pas achter kwamen; sambal in de bami, koffers sluiten die op het podium eigenlijk open zouden moeten gaan, mouwen dichtnaaien voor een snelle kledingwissel of een dildo in plaats van een pop in een kinderwagen.

Zonder spanning

Op dat moment steeg achter de coulissen de spanning en namen de zenuwen de overhand. En hoewel het dansje door de plaatselijke bejaarden niet helemaal naar wens verliep mocht dat de pret niet drukken. Na de pauze speelde MOP het stuk ‘De geweldige dokter Paul’, geschreven door H. Roede en geregisseerd door Annie Slomp. De reacties vanuit de zaal waren fantastisch, er werd veel gelachen en de spelers hadden de souffleur niet nodig. Na twaalven werd het dansje, onder het genot van een drankje, opnieuw uitgevoerd. Nu zonder spanning en zonder problemen.

De slappe lach

De zenuwen op de vrijdagavond vielen mee. De zaal was wederom afgeladen vol, er werden zelfs stoelen bijgezet. Het jubileumprogramma verliep zonder problemen en was een groot succes. Er gebeurde van alles op het podium. Een vlotte gast, die xtc pillen bij opa’s en oma’s in de mond drukte, waardoor ze in een heuse jumpstyle dansgroep veranderden. Diny Hemmink, die de lachers op de hand kreeg met haar grappen en grollen én een prachtig stuk met veel humor. De reacties uit de zaal waren ook deze avond lovend. Er werd zelfs niet alleen gelachen om de spelers, maar ook om de reacties vanuit de zaal. Immers, als er één persoon de slappe lach heeft, volgen er velen.

Chaos compleet

Lachwekkend was het zeker; een dierenartsenpraktijk waarbij de bezoeker een dier mee moet nemen, om te voorkomen dat de assistent in de gaten krijgt dat haar baas ook mensen behandeld. Een jeukerige poes bijvoorbeeld, maar dan anders. Of een vis met maagklachten en een hinnikend baasje vanwege een voorgeschreven paardenmiddel. Om over een papegaai die overgeschilderd moet worden vanwege de foute kleur maar te zwijgen.  ‘Corrie’ die uiteindelijk met haar hinnikende vriend aan het touw opkwam maakte de chaos compleet.

Dank aan de sponsoren

De leden van toneelvereniging MOP mochten twee avonden rekenen op een daverend applaus. Zij kijken dan ook terug op een prachtig en geslaagd jubileum. Graag spreken zij hun dank uit aan alle sponsoren voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

Nieuwe leden welkom

MOP is op zoek naar nieuwe leden. Eenieder die het leuk en gezellig lijkt om een keer mee te kijken of te spelen is van harte welkom. Meer informatie staat op de Facebookpagina van Manderveen Op Planken. Stuur gerust een berichtje of neem contact op met een van de spelers. Graag tot volgend jaar bij Manderveen Op Planken!