Sport & Vrije tijd

Met de E-Choppers Tubbergen ontdekken

TUBBERGEN - Met de stoere, maar duurzame E-Chopper is het een feest om te toeren en kennis te maken met de schoonheid van de gemeente Tubbergen. Daartoe heeft De Molenberg te Reutum, gelegen aan de voet van de Kuiperberg, recentelijk een flink aantal E-Choppers aangeschaft als ook een route ontwikkeld namelijk 'MolenbergMonumentaal'. Een route die voert langs diverse molens en overige monumentale gebouwen die Tubbergen rijk is.

“Onze gemeente heeft haar eigen inwoners, maar zeker ook de toeristen veel te bieden”, aldus de uitbaters Jos en Frank Luttikhuis.

'MolenbergMonumentaal' is eigenlijk vrij simpel ontstaan. “Van oudsher stond bij onze uitspanning een windmolen, hetgeen de naam 'De Molenberg' verklaart. Dat monumentale bouwwerk is helaas verloren gegaan. Maar die windmolen droeg destijds wel zorg voor een duurzaam bedrijfsproces. Juist die combinatie 'duurzaamheid' en 'monument' bracht ons op het idee om te investeren in duurzame E-Choppers. Bovendien willen we onze gasten ook graag kennis laten maken met de natuurlijke omgeving van Tubbergen en haar talrijke monumenten.”

Met 'MolenbergMonumentaal' is het optimaal genieten van het prachtige glooiende landschap met z'n essen, heidevelden en bossen. En uiteraard kan er na afloop bij De Molenberg ook heerlijk gegeten worden. Wie wil dat nu niet.