Sport & Vrije tijd

Met fotograaf Jimmy Nelson op wereldreis in ‘t Oale Roadhoes

TUBBERGEN – Het belooft een bijzondere avond te worden op woensdag 13 november. Op uitnodiging van Bibliotheek Tubbergen, Boekhandel Broekhuis en ‘t Oale Roadhoes komt deze avond namelijk de geroemde fotograaf Jimmy Nelson naar ‘t Oale Roadhoes in Tubbergen. Met zijn verhaal en foto’s uit zijn kleurrijke boek Homage to Humanity neemt hij het publiek mee op zijn talloze adembenemende reizen naar ’s werelds laatst overgebleven inheemse volkeren.

Jimmy Nelson is fotograaf, journalist, wereldreiziger en kunstenaar. Van zijn boek ‘Before They Pass Away’ werden 250.000 exemplaren verkocht. Zijn naam is een merk geworden, hij is dus ook nog eens ondernemer.

Eerbetoon aan inheemse samenlevingen

Iedereen is welkom om zich door deze meesterverteller te laten meevoeren op deze bijzondere avond over de wereld. Natuurlijk zal hij ook veel foto’s en filmpjes vertonen van zijn wonderlijke reizen en bezoeken bij de inheemse stammen. Jimmy Nelson toont met zijn bewonderenswaardige fotografie een eerbetoon aan de diversiteit en schoonheid van meer dan dertig inheemse samenlevingen. Bezoekers krijgen de kans om te ervaren hoe de fotograaf op een intieme wijze de culturele trots, kracht en energie van de geportretteerden heeft vastgelegd.

Tickets

De avond begint vanaf 19.30 uur met een welkomstdrankje, waarna de lezing start om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Nadien is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan Jimmy Nelson en eventueel het boek te laten signeren. De entree bedraagt € 17,50, tickets zijn te bestellen via de website: evenbrite.nl.