Sport & Vrije tijd

Motor Club Albergen bestaat 25 jaar en houdt feest

ALBERGEN - Al 25 jaar rijden leden van Motor Club Albergen (MCA) en omstreken jaarlijks een aantal motortochten. Een gedreven motorclub van 48 leden met allemaal dezelfde fantastische hobby en drive. De Motor Club Albergen is opgericht op 22 februari 1994 met als clubhuis en thuisbasis Café-Restaurant Fraans Marie in Albergen. Achttien clubleden vierden het jubileum vorige maand met een drielanden motortocht. In november is er een feestavond waarop alle leden en oud-leden welkom zijn.

Tijdens de jaarlijkse motorweekenden stuurt MCA de motoren door de bergachtige gebieden en bosrijke omgevingen van Duitsland. In onder andere Sauerland, de Eifel, de Harz en Schwarzwald worden de mooiste routes gereden

Drielandentocht
Om het 25-jarige bestaan passend te vieren, trotseerden achttien leden, van 26 tot en met 31 augustus in zes dagen de Oostenrijkse, Italiaanse en Zwitserse Alpen. Na een goede voorbereiding met het maken van een plan, het uitzetten van de routes en het reserveren van hotels, had de equipe een kleine drieduizend kilometer voor de boeg. Een tocht van en naar Oostenrijk, Italië en Zwitserland via de glooiende en heuvelachtige wegen van Duitsland. Vanuit het hotel in Jerzens in Oostenrijk reden de leden een aantal routes door de idyllische Alpen, met onder meer de bergpassen, Timmelsjoch en Stelvio (Italië). Volgens de rijders is de gereden drieduizend kilometer geen gekke score in zes dagen tijd. In de tijdspanne moest immers ook nog tijd gevonden worden om te eten, slapen en gezellig na te praten over de mooie routes

Afsluiter in het clubhuis
De groep globetrotters kijkt terug op een geslaagde reis. “Wij hebben genoten van de mooie bochtige wegen, slingerende rivieren, het prachtige weer en de mooiste vergezichten. De fantastische motorweek is afgesloten met een heerlijk diner en drankje in clubcafé Fraans Marie, dat al 25 jaar voor de MCA klaarstaat. Daarvoor willen wij Aloys en personeel hartelijk danken”, aldus de clubleden. Het avontuur met foto’s, locaties en verhalen zijn van dag tot dag te aanschouwen op de website Polarsteps, door te zoeken op Motor Club Albergen.

Feestavond
Ter gelegenheid van het 25-jarige jubileum van de MCA, is er op zaterdagavond 2 november 2019 voor leden en oud-leden een feestavond vanaf 21.00 uur bij het clubcafé: Fraans Marie in Albergen. Deze feestavond wordt aangeboden door de Motor Club Albergen. Via deze weg zijn leden en oud-leden van harte uitgenodigd.