Sport & Vrije tijd

Mountainbikers verleggen grenzen bij Hezinger Grens Classic

HEZINGEN – In de vroege ochtenduren van afgelopen zondag, hield de wielerclub WTCG uit Geesteren één van haar jaarlijkse mountainbiketoertochten, dit keer de Hezinger Grens Classic. Het was een uitstekende ochtend voor de recreatieve sportfietsers om te genieten van mooie smalle paden (singletracks), pittige hoogteverschillen en uitdagende wegen door de grensstreek. Hierbij werd ook door een gedeelte van het Duitse Hesingen gefietst.

Met toestemming van een aantal grondeigenaren, Landschap Overijssel en Staatsbosbeheer mocht deze dag gefietst worden over paden waar dat normaal niet toegestaan is. Voor de deelnemers was er keuze uit afstanden van 30 en 45 kilometer. De routes liepen door de mooiste delen van het Spingendal, tevens werd als hoogste punt de Duitse Lönsberg beklommen. De 45 kilometerroute zorgde voor een paar extra lussen door de prachtige bosgebieden van het Streu, langs de Cirkels van Jannink en over de Vasser Heide.

 

Mooi mountainbikeweer

De weergoden waren de fietsers goed gezind. Het was droog met enkele graden onder het vriespunt. De omgeving werd in alle vroegte gehuld in een dichte mist, die later plaats maakte voor een schrale zon. De animo bleek boven verwachting, mede door het mooie mountainbikeweer. Zowel de bosrijke omgeving als de open vlakten en weilanden waren door de nachtvorst gehuld in een prachtig witte waas van ijs en rijp.

 

Ruim zeshonderd deelnemers

Het door de WTCG uitgezette traject lag er prima bij, er was nauwelijks sprake van water of modder. Ruim zeshonderd deelnemers verschenen aan de start- en finishlocatie bij camping De Witte Berg in Nutter. Het viel op dat, naast de vele vrouwelijke deelnemers, ook de jeugd blijkbaar de mountainbikesport heeft ontdekt. Zij waren ruim vertegenwoordigd, enkelen maakten er een familie-uitje van. Ook de bekende oud-prof en ploegleider Rudi Kemna gaf acte de préséance. Hij reageerde enthousiast op zowel de tocht als het parcours. 

 

Geen calamiteiten

Op wat kleine technische mankementen na, die op de pauzelocatie vakkundig werden verholpen door de specialist van de Fietsenloods, heeft iedereen succesvol de tocht kunnen volbrengen en hebben zich geen calamiteiten voorgedaan. Het bestuur en de toertochtcommissie WTCG kan terugkijken op een geslaagd evenement, dat volgend jaar zéker weer op de agenda zal staan.

 

Gezellige sfeer en entourage

Mede door de gezellige sfeer en de entourage bij de finish bleef menig deelnemer na de tocht nog even zitten voor een kom erwtensoep, gehaktbal of een kop koffie. Ook buiten was er gelegenheid om na te praten bij de brandende vuurkorven.