Sport & Vrije tijd

Nieuwstad/Plan Hutten opnieuw winnaar wijkvoetbal Geesteren

GEESTEREN - Voor het tweede opeenvolgende jaar is Nieuwstad/Plan Hutten winnaar geworden van het wijkvoetbal in Geesteren. In de finale waar 0-0 de eindstand was, tegen ook al een finalist van vorig jaar Dorp Oost/West, moesten strafschoppen de beslissing brengen. Hierin toonde Nieuwstad/Plan Hutten zich het meest bedreven.

De cup met de grote oren werd in de STEVO-kantine uitgereikt door Peter Haverkort van de organisatie. Voordien had STEVO-voorzitter Eddy Droste de vier finalisten al toegesproken en bij deze gelegenheid bracht hij dank aan allen die het toernooi tot een succes maakten, te weten Peter Haverkort, Paul Gehring, Ben Kottink, Ben Steggink en Jan Telgenhof Oude Koehorst van de organisatie. Verder de scheidsrechters en de mensen in de STEVO-kantine.

Twaalf wijken
Twee weken lang was de Peuverweide het decor van het wijkvoetbal in Geesteren. Sportief werd door twaalf wijken verdeeld in vier poules gestreden om de felbegeerde wisselbeker. Uiteindelijk bleven donderdagavond vier teams over die mochten uitmaken wie het wijkvoetbal winnend zou afsluiten. In de halve finale wist Nieuwstad/Plan Hutten na een 1-1 stand in de wedstrijd de penalty’s beter te nemen tegen Geesteren Zuid. In de andere halve finale versloeg Dorp Oost/West de wijk Muldershoek/Venweg eenvoudig met 5-0. De finale tussen Nieuwstad/Plan Hutten en Dorp oost/West kende maar weinig hoogtepunten of het moet de kramp zijn geweest die bij diverse spelers opspeelden. De 0-0 stand na twee keer twintig minuten was een prima afspiegeling van de krachtsverhouding in het veld. De strafschoppen wist Nieuwstad Plan/Hutten, als gezegd, beter te nemen waardoor de beker opnieuw voor een jaar in de prijzenkast van deze wijk verdwijnt. Chiel Ellenkamp van Nieuwstad Plan Hutten nam de beker en het prijzengeld in ontvangst waarna ook de andere drie teams hun prijs kregen overhandigd.