Sport & Vrije tijd

Noabercupcompetitie wegens succes op herhaling

TUBBERGEN - De Noabercup, een initiatief van de vijf tennisverenigingen in de gemeente Tubbergen, zag afgelopen winterseizoen  2018-2019 het levenslicht. De organisatie, bestaande uit twee afgevaardigden van elke vereniging, mocht maar liefst 192 tennisliefhebbers begroeten. Ingedeeld op basis van speelsterkte speelden 25 teams in vijf poules een hele competitie met thuis- en uitwedstrijden. Een geslaagde opzet met nagenoeg louter positieve reacties van de deelnemers.

Tijdens het Logé Open Tennistoernooi in Geesteren vonden tijdens een gezellige bijeenkomst de prijsuitreiking plaats, waarvoor (toenmalig) wethouder Roy de Witte werd gestrikt. De felbegeerde wisselbokaal ging bij de eerste editie van de Noabercup naar Tennisvereniging Albergen. Als enthousiast sportliefhebber én verbinder pur sang, liet Roy de Witte zich lovend uit over het initiatief van de Tubbergse tennisverenigingen voor een onderlinge competitie. Een initiatief dat breed gewaardeerd werd en tijdens het Sportgala van de gemeente Tubbergen ook nog eens uitgebreid in het zonnetje werd gezet met de uitreiking van de sportwaarderingsprijs.

Inschrijving geopend
Het enthousiasme en de positieve reacties van de deelnemers zijn voor de organisatie reden geweest om voor het winterseizoen 2019-2020 de Noabercup opnieuw op de agenda te zetten. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Deelnemers kunnen zich tot uiterlijk 31 augustus 24.00 uur online inschrijven via   https://forms.gle/a41XiyhR6HfrbzcHA De Noabercupcompetitie start in de  laatste week van oktober. De wedstrijden vinden plaats in de periode eind oktober tot en met december en vanaf medio januari tot en met medio maart.

Deterink sponsor
Voor het komende seizoen heeft Deterink Bank, Verzekeringen en Hypotheken Tubbergen zich als sponsor verbonden aan de Noabercup. Directeur Jean-Paul Deterink daarover: “Een geweldig initiatief van de Tubbergse tennisverenigingen. Dit ondersteunen  wij  graag omdat het past binnen de waarden van ons bedrijf: aandacht voor elkaar, verbinden en opbouwen en onderhouden van relaties. Dat is wat er ook gebeurt met de Naobercup: sportieve ambities die gepaard gaan met ruimte voor gezelligheid en waarbij het onderhouden en verstevigen van de onderlinge band tussen de verenigingen een belangrijke component is.”