Sport & Vrije tijd

NOC*NSF leidt vertrouwenscontactpersonen op

ALBERGEN - Tijdens twee trainingsavonden zijn vertrouwenscontactpersonen van meerdere sportverenigingen in Tubbergen door een docent van Academie voor Sportkader van het NOC*NSF geschoold voor hun taak binnen de vereniging. De deelnemers namen donderdag 6 juni in de clubkantine van De Tukkers in Albergen hun certificaat van NOC*NSF Academie voor Sportkader in ontvangst.

De laatste jaren zijn er binnen de sport, in de omgang tussen mensen, een aantal grensoverschrijdende zaken aan het licht gekomen en dit was aanleiding tot landelijk nieuwe inzichten en de wens om binnen iedere sportvereniging een vertrouwenscontactpersoon (VCP) te hebben. De gemeente stimuleert verenigingen in de gemeente Tubbergen hier gehoor aan te geven en heeft Wij in de Buurt gevraagd de benodigde ondersteuning en organisatie op zich te nemen.

Juiste bagage
Tijdens twee avondbijeenkomsten werd de benodigde theorie doorgenomen en geoefend met praktische gesprekstechnieken. Met deze cursus hebben de Vertrouwenscontactpersonen de juiste bagage om hun werk binnen verenigingen goed te kunnen doen. Het leidde tot nieuwe inzichten die de vereniging en hun leden uiteindelijk ten goede komen.

Nieuwe cursus
Het is mogelijk om de cursus bij voldoende deelname vaker te organiseren. Belangstellenden kunnen hiervoor contact opnemen met Kristel Trimbos van Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland, partner van Wij in de Buurt, telefonisch 06-42790907 of per mail, k.trimbos@swtd.nl