Sport & Vrije tijd

Noëlle Droste in actie op het EK met Nederlands team U20

TUBBERGEN – Basketbalster Noëlle Droste (18), is een aantal jaar geleden als bankspeelster begonnen bij Jolly Jumpers Dames 1, maar heeft inmiddels haar plekje in het team veroverd. Afgelopen seizoen heeft de center-speelster zowel bij Dames 1 als bij U20 haar minuten gemaakt. Dit heeft vruchten afgeworpen. Zoals voorgaande jaren, is Noëlle ook deze zomer met het Nederlands team op oefenstages geweest. Noëlle maakt deel uit van het team met de leeftijdsklasse onder de 20 jaar.

De eerste oefenstage vond plaats in Portugal. Naast de dagelijkse trainingen zijn er drie wedstrijden gespeeld. Hiervan werden er twee tegen Portugal gespeeld en een tegen Spanje. Alle drie de gespeelde wedstrijden zijn afgesloten met een winst.

Revanche
Na de oefenstage in Portugal, is Noëlle met de selectie afgereisd naar Hongarije voor de tweede oefenstage. Hier is, naast de afgewerkte trainingen, twee keer gespeeld tegen Hongarije. De eerste wedstrijd ging verloren. Tijd om te balen was er niet, want de volgende dag stond er opnieuw een wedstrijd tegen Hongarije op het programma. De hele selectie hunkerde naar revanche en waren bloedfanatiek. Dit is niet voor niets geweest, het fanatisme heeft zich uitbetaald in een overwinning. 

Geen vakantie
Of Noëlle nu kan genieten van een paar weken rust? Nee, het Europees Kampioenschap staat namelijk voor de deur. Noëlle zit bij de definitieve selectie voor het EK. Afgelopen donderdag is ze met het team naar Tsjechië afgereisd. Het Nederlands team is ingedeeld in een poule met Italië, Frankrijk en Duitsland. Op zaterdag 3 augustus speelt Nederland tegen Italië, een dag later tegen Duitsland en op maandag tegen Frankrijk. Makkelijk gaat het niet worden, maar Noëlle en haar teamgenoten gaan hun best doen.