Sport & Vrije tijd

Organisatie Turvenloop wil verbinden

LANGEVEEN/BRUINEHAAR - Op zaterdag 28 december vindt in Langeveen de zesde editie van de Turvenloop plaats. Ook dit jaar is er een ruime keuze aan mogelijkheden. Wil je het natuurschoon van Langeveen en omgeving verkennen, dan kan dit door te kiezen voor een van de drie wandelroutes. Hiernaast is het mogelijk mee te doen aan de hardloopwedstrijd, waarbij gekozen kan worden voor een afstand van vijf of tien kilometer.

Wandelaars kunnen zich vanaf 9.30 uur melden bij Zaal Waaijer voor een wandeling van vijf, tien of vijftien kilometer. Tijdens de route hebben zij de mogelijkheid om te genieten van een kop koffie of een lekkere erwtensoep. De hardloopwedstrijd begint om 11.11 uur, met de tien kilometer. Het startschot wordt gegeven door de prins en adjudant van carnavalsvereniging de Turftrappers. Om 13.00 uur begint de vijf kilometer. 
 
Kidsrun
Voor de kinderen is er wederom een kidsrun, waaraan ze verkleed mee kunnen doen. Deze run begint om 14.00 uur op het plein de Drieschicht in Langeveen, waar ook de finish zal zijn. Hiernaast zal er een aanvullend programma voor kinderen zijn. 
 
Vierde Bedrijvenloop
Deze editie vindt voor de vierde keer een Bedrijvenloop plaats. Bedrijven, organisaties en ook vriendengroepen of verenigingen kunnen met minimaal drie personen meedoen aan de Bedrijvenloop. Het winnende team krijgt een wisselbokaal en een aantal consumptiemunten. Ook kunnen er consumptiemunten gewonnen worden door het team dat de ludiekste foto maakt, deze op Facebook plaatst en vervolgens de Turvenloop tagt. 
 
Extra service
Fysiotherapie Langeveen/Manderveen biedt een extra service aan bedrijven die meedoen aan de Bedrijvenloop. In de voorbereiding naar de hardloopwedstrijd is een kosteloos consult in de vorm van een professioneel advies mogelijk. Te denken valt aan een loopschema, een advies over professioneel schoeisel en een fitheidstest. De service gaat zover dat de fysiotherapeuten naar de organisatie toe willen komen, bijvoorbeeld in de lunchpauze. Bedrijven die hiervoor interesse hebben, kunnen dit aangeven via een mail naar: info@turvenloop.nl of door te bellen naar Ben Boerrigter, tel. 06-31065751.
 
Handige weetjes
De organisatie van de Turvenloop hoopt vanzelfsprekend op mooi winters weer, maar mocht dit onverhoopt niet zo zijn dan hebben in ieder geval de toeschouwers de mogelijkheid om de hardlopers binnen bij Zaal Waaijer aan te moedigen, onder het genot van een drankje. Inschrijven voor de hardloopwedstrijd kan via www.turvenloop.nl of op de dag zelf ter plaatse, tot dertig minuten voor aanvang. Aanmelden voor de Bedrijvenloop kan via een mail naar: info@turvenloop.nl. Verdere praktische weetjes en updates staan vermeld op www.turvenloop.nl.
 
‘Verbinding’
Het thema van de ludieke foto van de commissie Turvenloop is ‘verbinding’. De commissie wil met het organiseren van de Turvenloop wandelaars, hardlopers, carnavalsvierders en ook de jeugd graag met elkaar verbinden.