Sport & Vrije tijd

Pilot walking football start in Manderveen

MANDERVEEN - Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Dat zijn de basisprincipes van het ‘wandelvoetbal’ / ‘walking football’, een nieuwe voetbalvorm voor mensen die op hun oude dag nog lekker actief bezig willen zijn, maar niet aan het reguliere sporten kunnen deelnemen. Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Dat bewijst deze voetbalvorm waarbij in wandeltempo op een kwart veld gespeeld wordt. Wandelvoetbal houdt in dat er tijdens een partijtje niet wordt gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen.

Omdat deze vorm van sporten binnen de gemeente Tubbergen nog niet bekend is hebben Sportservice Tubbergen, fysiotherapie Langeveen/Manderveen en de SWTD de handen ineen geslagen en wordt gestart met een pilot van tien lessen waarvan een proefles.

Een heel belangrijk onderdeel hierbij is het kopje koffie en de gezelligheid na afloop. Sociale contacten met uw dorpsgenoten en even weer bijkletsen zijn zeker zo belangrijk als het bewegen op zich.

Deze nieuwe voetbalvorm is nog niet binnen de gemeente Tubbergen van de grond gekomen. Zie jij het zitten om met generatiegenoten nog lekker sportief bezig te zijn? Meld je dan aan voor de gratis proefles. Deze start op donderdag 9 september a.s. van 9.00 tot 10.00 uur bij sportveld de Samenwerking te Manderveen. Aansluitend is er voldoende tijd voor koffie en een praatje. Tijdens deze les kunt u zich dan eventueel aanmelden voor de pilot van negen lessen a  € 45,-. De lessen worden verzorgd door deskundige buurtsportcoaches van Sportservice Tubbergen.

De organisatie hoopt dat het een groot succes wordt en u weer een leuke activiteit/gezellige ochtend heeft met leeftijd/lotgenoten. Met deze pilot worden hopelijk allerlei verenigingen binnen de gemeente Tubbergen aan het denken te  zetten over deze vorm van sporten. Het betreft dan niet alleen voetbal, maar ook handbal, volleybal, tennis etc. Iedereen kan deelnemen, dus zowel mannen als vrouwen.

Hebt u nog vragen of wilt u zich aanmelden voor de proefles of voor de hele pilot dan kunt u mailen naar informatie@sportservice-tubbergen.nl  of bellen met Nicolet Plegt van SWTD, tel. 06-38275388.