Sport & Vrije tijd

Presentatie beleidsplan ‘Meidenvoetbal bij De Tukkers in 2022’

ALBERGEN - René Hoek, voorzitter van RKSV de Tukkers, kreeg vorige week maandag het beleidsplan 'Meidenvoetbal bij De Tukkers in 2022' overhandigd door Silke Tulk. Dit document is samengesteld door een aantal fanatieke aanhangers van het vrouwenvoetbal bij de Albergse vereniging. Doel van het beleidsplan is om alle voetballende meiden een platform bij De Tukkers te kunnen bieden, ongeacht talent of ambitie. 

Op dit moment telt De Tukkers twee meidenteams en een vrouwenteam. “Onze Vrouwen 1 speelt op dit moment in de tweede klasse en heeft een serieuze kans op promotie naar de eerste klasse. Daarmee bieden wij de seniorenleden een absolute kans om hun talenten te ontwikkelen”, aldus Tulk. 

Fleur Kokhuis
De MO19-1 van De Tukkers wordt sinds dit jaar getraind door Fleur Kokhuis, ex-FC Twente speelster en opgeleid in Albergen. “Met Fleur hebben we ongelooflijk veel kennis in huis. Dat zij er nu voor kiest om deze kennis met de meiden van MO19-1 te delen is geweldig. Je ziet dat de meiden een enorme stap hebben gemaakt afgelopen seizoen, wat resulteerde in het kampioenschap en promotie naar de hoofdklasse.” Het jongste meidenteam, De Tukkers MO15-1, werd eveneens kampioen in de najaarscompetitie. “Ook hier zit veel talent dat een mooie toekomst tegemoet kan gaan bij De Tukkers en waar wij als vereniging nog lang mee vooruit kunnen”, vertelt Silke. 

Duidelijke visie
De Tukkers heeft met dit beleidsplan een duidelijke visie wat betreft het meiden- en vrouwenvoetbal. Een van de visiepunten is om de jongste meiden (tot en met MO11) gemengd onder de jongens te laten voetballen. Hierdoor ontwikkelen ze zich op zowel fysiek als technisch vlak goed door. Talentvolle meiden kunnen eventueel nog een paar jaar langer tussen de jongens spelen. Meiden die op hun elfde graag de overstap naar een meidenteam willen maken worden ook, waar mogelijk, in die gelegenheid gesteld. 

Voetbalsters welkom
De Tukkers is altijd op zoek naar meiden die voor de gezelligheid willen voetballen, maar ook naar meiden die de nieuwe Lieke Martens of Shanice van der Sanden willen worden. Lijkt het jou geweldig om te voetballen? Probeer het dan bij De Tukkers in Albergen.