Sport & Vrije tijd

Recordaantal deelnemers bij Tubbergse Fiets4Daagse

TUBBERGEN - Aan de Tubbergse Fiets4Daagse, die de afgelopen week voor de 35ste keer  plaatsvond, heeft een record aantal fietsers deelgenomen. Gemiddeld hebben per dag circa 450 mensen meegefietst. Dat is ten opzichte van de afgelopen jaren een stijging van maar liefst 40%. Het merendeel van de deelnemers was afkomstig van buiten de provincie Overijssel en overnachtte op de verschillende campings en in hotels in de gemeente Tubbergen. 

De eerste dag meldden zich ruim vijfhonderd fietsers waaronder burgemeester Wilmien Haverkamp en haar echtgenoot voor deelname aan de tocht. Dinsdagmorgen om 06.30 uur vertrokken de drie pijlploegen om de eerste routes voor de Fiets4Daagse uit te zetten. Ploeg drie werd bij hun tocht door het Springendal vergezeld door verslaggever Bart Kieft van RTV Oost, die naast de televisieopnamen, rechtstreeks via de radio verslag uitbracht van het uitzetten. 

Drukte van belang
Onder een stralende zon werd om 08.30 uur het startsein gegeven door de burgemeester en vertrokken de eerste deelnemers. Ze konden kiezen uit drie afstanden; 30, 45 en 60 kilometer. Op dat moment was het rond en in de Delle al een drukte van belang. Binnen vond de inschrijving van de deelnemers plaats en werden er volop knieperties gebakken. Buiten was de rommelmarkt in volle gang. Rond 14.00 uur kwamen de eerste deelnemers terug. Zij konden op het terras bij de Delle genieten van een verfrissend drankje of van een door de vrouwenvereniging gebakken pannenkoek waar de hele week gretig van werd gesmuld. 

Fikse buien
Hoewel het weer de rest van de week iets minder leek en er op woensdag- en donderdagmiddag fikse buien vielen was de deelname er niet minder om. Ook de jaarlijkse bazar in de Delle trok weer veel belangstellenden.

Geslaagd evenement
De Stichting Sportief Bewegen Natuurlijk en de Hervomde Vrouwenvereniging kunnen met genoegen terug kijken op een zeer geslaagd evenement. Dat werd op vrijdagmiddag traditiegetrouw afgesloten met een optreden van het Shantykoor de Schuytenvaerders. 

Vol vertrouwen
Dankzij de Tubbergse Fiets4Daagse is de gemeente Tubbergen opnieuw op de kaart gezet en wordt er nu alweer vol vertrouwen naar de 36ste Tubbergse Fiets4Daagse uitgekeken. Deze vindt plaats van dinsdag 21 juli tot en met vrijdag 24 juli 2020. Noteer deze data vast in uw agenda.