Sport & Vrije tijd

Roy Kreuwel tikt driehonderd wedstrijden aan voor STEVO 1

GEESTEREN – Het is wellicht een unicum in het amateurvoetbal; een keeper die meer dan driehonderd wedstrijden in de hoofdmacht uitkomt voor dezelfde vereniging. Bij STEVO hebben ze hem! Roy Kreuwel en zijn familie werden zondagmiddag voorafgaand aan de wedstrijd tegen BWO door STEVO-voorzitter Eddy Droste in het zonnetje gezet voor dit unieke feit. 

“Wat een  geweldige prestatie”, zo memoreerde de voorzitter de huldiging op de Peuverweide. “De beer van Geesteren”, zei Droste in positieve zin. Jarenlang al verdedigt Roy Kreuwel het doel van STEVO 1 en hier lijkt nog geen verandering in te komen, al staat zijn beslissing om volgend seizoen bij het vlaggenschip de sluitpost te zijn nog niet helemaal vast. 

Het maximale vergen
Gezien zijn prestatie van dit seizoen hoeft hij daaraan niet te twijfelen. Roy vergt het maximale van zichzelf, maar ook van zijn medespelers. Verbaal laat hij zich in iedere wedstrijd gelden en wie verslapt kan op een reprimande rekenen. Roy Kreuwel mag gerust een verlengstuk van de trainer genoemd worden. Hopelijk blijft hij ook volgend seizoen onder de lat staan bij STEVO 1. Tegen BWO bewees Roy Keuwel andermaal zijn kunnen en hield de nul. De selectie, met een treffer van Bas Paus, gaf een gepast cadeau van drie punten aan de jubilerende doelman.