Sport & Vrije tijd

Selectie Canisius voor WK scholenvolleybal bekend

TUBBERGEN - Scholengemeenschap Canisius heeft de definitieve selectie voor het wereldkampioenschap scholenvolleybal bekend gemaakt. Twaalf meiden van vijf verschillende clubs uit de regio gaan namens Canisius Nederland vertegenwoordigen op het WK dat van 20 tot en met 31 mei 2020 wordt gehouden in Brazilië. 

De selectie traint elke dinsdag tijdens het vijfde en zesde lesuur onder leiding van trainers Erwin Elfrink en Thijs Oosting. Naast de trainingen onder schooltijd staat er een trainingsstage gepland van 18 tot en met 20 november, waarbij meerdere trainingen/oefenwedstrijden en teambuildingsactiviteiten op de planning staan. Daarnaast zal het team hun uiterste best moeten doen om de begroting van ruim € 30.000,- rond te krijgen. Ze werven sponsoren, organiseren sponsoracties en zetten zich op allerlei manieren in om de begroting rond te krijgen.

De selectie

De selectie bestaat uit de volgende speelsters: Anouk van Leusen, Benthe Lenferink, Eline Rohaan, Isabel Kraan, Madee ten Berge, Pien Weghorst en Romy Kolmschot (allen van Krekkers Harbrinkhoek), Danique Lubberman (Dynamo Tubbergen), Indy Maathuis en Lotte Wissink (Tornado Geesteren), Marit Dierink (Esch Stars Vasse) en Pien Grooters (Havoc uit Haaksbergen).