Sport & Vrije tijd

Speelsters Jolly Jumpers bij Nederlandse selectie U15

TUBBERGEN – Waar Emma Oude Vrielink al van jongs af aan bij Jolly Jumpers speelt, heeft Jasmijn de Ceuninck Van Capelle in 2015 de overstap gemaakt van het Hengelose Twente Buzzards naar Jolly Jumpers. Samen spelen zij al een aantal jaar in hetzelfde team onder leiding van Miranda Blokhorst en Anna Steggink. Komend seizoen zijn zij actief in de tweede divisie U18. Een hele stap als je bedenkt dat deze 15-jarige speelsters uitkomen tegen meiden die twee jaar ouder zijn. Momenteel spelen zij met het Nederlands team onder de vijftien jaar een toernooi in Denemarken.

Voor Emma en Jasmijn is de voorbereiding op de nationale selectie gelijk verlopen. Er waren een achttal trainingen waarin ze mochten laten zien wat ze konden en twee oefenwedstrijden tegen het Nederlands Team onder 16. Na deze oefenpartijen gingen er zestien speelsters door. Op woensdag 31 juli kregen de speelsters van Jolly Jumpers te horen dat ze bij de definitieve twaalf speelsters zaten. 

Andere manier van spelen en trainen
Voor de U15 staat er nog geen Europees Kampioenschap op het programma, maar wel een toernooi. Dit toernooi vindt in Denemarken plaats en wordt gehouden van donderdag 8 tot zondag 11 augustus. Emma en Jasmijn zijn super blij dat ze bij de definitieve selectie zitten en voor Nederland mogen spelen. Er zijn veel uitdagingen door de andere manier van spelen en trainen, maar dat vinden beide jonge meiden juist extra leuk. Tijdens het toernooi hopen ze zo ver mogelijk te komen en misschien wel tot in de finale. Emma en Jasmijn hopen ook dat ze vaker bij de selectie zitten, zodat zij in de toekomst ook EK’s kunnen spelen.