Sport & Vrije tijd

Speelsters Jolly Jumpers geselecteerd voor nationale jeugdteams

TUBBERGEN - De Nederlandse Basketball Bond (NBB) heeft de voorlopige selecties bekendgemaakt voor de nationale jeugdteams die deze zomer deelnemen aan de Europese kampioenschappen. Maar liefst vier speelsters van basketbalvereniging Jolly Jumpers zijn geselecteerd voor de nationale jeugdteams U20, U18 en U16. Eerder werden al drie jeugdspeelsters geselecteerd voor het nationale jeugdteam U15. 

V.l.n.r.: Noelle Droste, Meike Koelman, Birte Steggink en Jade Brughuis.
Noelle Droste en Meike Koelman, beiden spelend in het eerste damesteam van Jolly Jumpers, zijn geselecteerd voor de Orange Angels U20. Dit team doet van 3 tot en met 11 augustus weer mee aan het EK op het hoogste Europese niveau. Nederland is in groep D ingedeeld met Frankrijk, Italië en Duitsland. Aan het EK, dat in het in het Tsjechische Klatovy wordt gehouden, doen zestien landen mee.
 
Orange Angels U18
Birte Steggink, eveneens spelend in het eerste damesteam, is geselecteerd voor de Orange Angels U18. Dit nationale jeugdteam doet van 5 tot en met 14 juli mee aan het Europees kampioenschap in de B-divisie. Nederland gaat proberen zich te verbeteren ten opzichte van 2018, toen de Angels als zesde eindigden. De Orange Angels U18 zijn ingedeeld in groep D met Zweden, Oekraïne, Luxemburg, Groot-Brittannië, Albanië en Nederland. Er doen 23 landen mee aan het EK.
 
Orange Angels U16
Jade Brughuis, afgelopen seizoen spelend in de eredivisie met U20-1, is geselecteerd voor de Orange Angels U16. Het nationale jeugdteam doet van 15 tot en met 24 augustus in het Bulgaarse Sofia mee aan het EK in de B-divisie. Het Nederlandse team is ingedeeld in poule D met Luxemburg, Bulgarije, Oekraïne en Macedonië.
 
Trainingen
De eerste officiële trainingen ter voorbereiding op de EK’s worden voorafgegaan door een gezamenlijk kick-off van alle jeugdteams op zaterdag 25 mei. Basketbalvereniging Jolly Jumpers feliciteert Noelle, Meike, Birte en Jade met hun selectie voor de nationale jeugdteams en wenst hen veel succes met de voorbereiding.