Sport & Vrije tijd

Sport & Fun Xperience biedt volop vermaak in de zomervakantie

DINKELLAND – Kinderen en jongeren van 4 tot en met 17 jaar hoeven zich in de zomervakantie niet te vervelen. In verschillende plaatsen binnen de gemeente Dinkelland houdt Sport & Fun Xperience  namelijk zes weken lang bijna elke dag uitdagende activiteiten. De organisatie ontstond uit een samenwerking tussen Rob Vreeswijk van RV Actief en Rick Ravenshorst, sociaal jeugdwerker  bij SWTD. Samen met vrijwilligers en begeleiders verzorgen zij spelen die variëren van Bubbleball en Twister tot Reuzemikado en Laserquest.

De aftrap van de Sport & Fun Xperience vindt maandag 6 juli plaats op de voetbalvelden van SDC ‘12 in Denekamp. Deelnemers kunnen ervoor kiezen om een hele dag- of een dagdeel mee te doen. Tevens zijn er strippenkaarten voor meerdere dagen beschikbaar.

 

Vraag en aanbod samenbrengen

“Wanneer gebeurt er nou eens iets in de vakantie?” Die vraag hoorde Rick Ravenshorst regelmatig voorbij komen van zowel jongeren en ouders als scholen. “Daar zat duidelijk een gat”,  vat de sociaal jeugdwerker samen. “Spelend met de vraag ontmoette ik Rob. Hij heeft de middelen en ik heb het netwerk. We besloten om vraag en aanbod samen te brengen.” RV Actief verzorgt het programma voor de kids. Daarbij wordt rekening gehouden met de verschillende leeftijdscategorieën. “Deelnemende jongeren verdelen we in drie groepen: de onderbouw en bovenbouw van de basisschoolleeftijden en pubers vanaf dertien jaar”,  vervolgt Ravenshorst. “Bij het spelen van, ik noem maar, Bubbleball kan het natuurlijk niet zo zijn dat een jongen van veertien een kleintje van zes omrolt. Bovendien hebben pubers ook heel andere interesses dan de jongere kinderen. Als je hen wilt enthousiasmeren voor de Sport & Fun Xperience moet je met iets uitdagenders komen.” 

 

Noaberkrachtbreed uitrollen

En daar denken Vreeswijk en Ravenshorst wel in te slagen. “Er zit voor iedereen wel een leuk onderdeel tussen”,  vermoedt Ravenshorst. “Wat er op het programma staat is deels afhankelijk van het weer. Een regenbuitje kan ook best een keer vallen. En mocht het heel warm worden dan spelen we daar ook op in door bijvoorbeeld te gaan buikglijden.” In een aantal plaatsen komt de sport en spel karavaan meerdere keren voorbij. In dat geval is het aanbod telkens anders. Ons doel is om de jeugd weg te krijgen achter de spelcomputer en gezellig en actief bezig te gaan. Spelen en sporten met elkaar”, vat de organisator samen.  “Jongeren uit de gemeente Tubbergen zijn tevens van harte welkom”, vult Vreeswijk aan. “Ons streven is dan ook om de Sport & Fun Xperience Noaberkrachtbreed uit te rollen. Dus ook in de gemeente Tubbergen. Maar daarvoor hebben we meer partners, financiële draagkracht èn mankracht nodig. Want we willen de spelen ook aanbieden tijdens de overige vakanties. Dan in sporthallen en gymzalen.”

 

Vrijwilligers en sponsoren gezocht

Aan deelname zijn kosten verbonden. Kinderen uit minimagezinnen die aangesloten zijn bij de Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland worden financieel tegemoet gekomen. Onder begeleiding mogen kinderen tot en met 3 jaar gratis deelnemen. Om het spektakel in goede banen te leiden, is de organisatie op zoek naar vrijwilligers en sponsoren. Vreeswijk: “De activiteiten ondersteunen we deels vanuit de eigen organisatie, maar meer hulp kunnen we goed gebruiken.” Het tweetal heeft al veel enthousiaste reacties mogen ontvangen. Zo liet RKSV Saasveldia uit Saasveld weten dat zij het evenement gratis aanbieden aan deelnemers. “Een heel mooi gebaar”,  besluit de organisatie.