Sport & Vrije tijd

Straat en Veldkoning(in) Jeugdklootschieten Midden en Noord Twente

TUBBERGEN - Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld is het voor de jeugd van Midden en Noord Twente weer mogelijk om in wedstrijdverband een wedstrijd te schieten. Reden voor het jeugdbestuur om als afsluiting van een redelijk verloren competitie, toch nog 2 wedstrijden te organiseren.

Op zondag 13 juni werden daarom de Koningswedstrijden verschoten op de straatbaan van de Huier in Midden Twente. Het was goed weer en na ruim een half jaar niet geschoten te hebben was de jeugd bloedfanatiek om een goede prestatie neer te zetten. De wedstrijden werden afgewerkt in een knock-out systeem waarbij steeds de ongeveer 10 minst verre schutters afvielen en er uiteindelijk een finale werd gespeeld tussen 10 jongens en 3 meisjes. 

Bij de meisjes mocht Mette Maatman van Reutum zich Straatkoningin noemen, ze was degene met het verste schot in de finale. 2e werd hier Maaike Busscher van Niej Haarbig en 3e werd Dylana Bijen van Reutum. 

Bij de jongens was het Jasper Busscher van Niej Haarbig die het sterkst was in de finale en zich hierdoor mocht kronen tot Straatkoning. 2e werd Guus Dierink van Niej Haarbig en 3e werd Job Timmerhuid van de Huier.

Zij ontvingen uit handen van de wedstrijdleider, Joop Oude Avenhuis, een beker voor hun prestaties.

Op zondag 27 juni werden de Koningswedstrijden op de veldbaan van Mander in Noord Twente verschoten. Onder nog betere weersomstandigheden dan 2 weken eerder nam de jeugd het wederom tegen elkaar op.

Bij de meisjes was dit keer Lotte Telgenhof van Reutum het sterkst, zij werd veldkoningin. Op de voet gevolgd door Marre Nijmijer van de Veldhoek en Maaike Busscher van Niej Haarbig.

Bij de jongens was Lotte haar broer, Jesse Telgenhof van Reutum het sterkst en hij werd veldkoning. Op de 2e plek gevolgd door Thijn Droste van Reutum en op een 3e plak door Thijs Maathuis van Langeveen.

Zij ontvingen dit keer uit handen van Paul Bels de beker voor hun prestaties.

Het mooie van dit systeem is dat alle jeugd uit elke categorie het tegen elkaar opneemt en iedereen kans maakt om te winnen, doordat per categorie 10 meter voordeel wordt gegeven.

Ook komend seizoen zullen de klootschieters van Noord en Midden Twente het weer tegen elkaar gaan opnemen, dit keer in meerdere wedstrijden dan het afgelopen jaar.