Sport & Vrije tijd

Streetsoccertoernooi opnieuw bijzonder geslaagd

TUBBERGEN - Veel enthousiaste kinderen en hun ouders, opa’s en oma’s waren te zien tijdens het Streetsoccertoernooi op de parkeerplaats van De Vlaskoel in Tubbergen. Voor de derde keer is dit voetbalevenement gehouden en steeds meer teams nemen deel. De Rotaryclub Ootmarsum/ Tubbergen tekent voor de organisatie in nauwe samenwerking met Sportservice Tubbergen. De buurtsportcoaches Lars, Bart en Mauro met hun stagiaires Harm en Bink hebben de leiding in dit strak georganiseerde toernooi waarbij Fair Play hoog in het vaandel staat. Natuurlijk zijn er ook mooie bekers te winnen voor de drie best presterende teams.

160 kinderen, jongens en meisjes van de groepen 5 tot en met 8 uit de hele gemeente Tubbergen waren 8 en 9 september present. De velden met de lage boarding waren uitgezet door leden van de Rotary, dranghekken stonden klaar en het wedstrijdsecretariaat kon plaatsnemen in de trailer. Ook de ijscokar en de goodybags ontbraken niet evenals het zonnetje.

De opbrengst van dit Streetsoccertoernooi, dat voor de deelnemers geheel kosteloos is, gaat naar goede doelen. Dit jaar gaat de opbrengst onder andere naar De Jonge Mantelzorgers en naar de Stichting Leergeld. Met dank aan de sponsors zonder wie dit natuurlijk niet mogelijk is.

De uitslagen van dit toernooi waarbij de deelnemers de meest fantastische namen voor hun team hebben bedacht zijn als volgt:

Bij groep 5/6 ging de eerste plaats naar Team Zonder Naam van de Wiekslag. Tweede werd Geest van de Aloysiusschool uit Geesteren en knap derde werd Pilsmoatn van de 7 Mijlen uit Manderveen.

De spannende finale bij de groep 7/8 werd gewonnen door De Vijf Vieze Varkens van de Mariaschool uit Reutum. Tweede werd Heracles Boys van St Alphonsus uit Mariaparochie en derde werd De Dwergen van de Aloysiusschool uit Geesteren.

De Fair Play Cup ging deze editie naar De Strijders van de Wiekslag uit Tubbergen. Weliswaar onderaan geëindigd in hun poule ondanks alle strijdlust maar vooral hebben ze de Cup gewonnen door heel sportief gedrag te laten zien richting hun tegenstanders en de scheidsrechters.

Een geweldig toernooi dat volgend jaar opnieuw georganiseerd zal worden door de Rotary Club Tubbergen / Ootmarsum en Sportservice Tubbergen.