Sport & Vrije tijd

SV Vasse zit niet stil tijdens zomerstop

VASSE – Terwijl menig speler en supporter nog geniet van een welverdiende vakantie zijn talloze vrijwilligers van SV Vasse aan het werk geweest om sportcomplex ‘t Lankamp niet alleen klaar te stomen voor het nieuwe seizoen. Er zijn ook werkzaamheden uitgevoerd waarbij de vereniging verder vooruit kijkt. Dankzij gezond financieel beleid van SV Vasse, subsidies en met behulp van het Energiefonds Twente (www.energiefondstwente.nl) zijn er de afgelopen maanden flinke stappen gezet om ‘t Lankamp te verduurzamen.

Aan het eind van vorig seizoen is er door Meijer Installatietechniek een nieuwe energiezuinige ketel geplaatst. Onder leiding van Jelle Veer, Daan Haarhuis en Wim Nijhuis, zijn er 38 zonnepanelen van de firma Agro-NRG geplaatst op het platte dak van de kleedkamers. Daarnaast zijn op woensdag 7 augustus door de firma OVI uit Enschede de lampen in de veldverlichting vervangen door duurzame LED-lampen. Tevens zijn de lampen beter afgesteld op de velden.

Berging door VUT-ploeg
Veel werkzaamheden op en rond het sportcomplex worden door de VUT-ploeg uitgevoerd. Onder leiding van supervrijwilligers Gerard Braakhuis en Jan Wientjes is er een nieuwe berging gebouwd voor en door de VUT-ploeg. Er is daarmee meer opberg- en werkruimte gecreëerd. Het bestuur en de spelers van SV Vasse zijn de VUT-ploeg enorm dankbaar voor alle werkzaamheden, zodat er op een keurig verzorgd complex gesport kan worden.

Intensief veldonderhoud
Dat de velden van SV Vasse er op dit moment geweldig bij liggen is te danken aan de enorme tijdsinvestering die Jan Kamphuis, Max Bolscher en Mark Sleiderink hebben geleverd. In tijden van droogte zorgden zij ervoor dat de velden besproeid werden. Een enorme klus, maar gezien de staat van de velden mogen de spelers en trainers deze heren enorm dankbaar zijn. De manier van sproeien en de tijdsinvestering zijn echter verre van duurzaam. Het bestuur is op dit moment met allerlei partijen in gesprek om in de toekomst te kijken naar de meest duurzame wijze van onderhoud van de velden. Dit past binnen de plannen van de herinrichting van het complex ‘t Lankamp. 

Oproep voor klusavond
Naast deze omvangrijke werkzaamheden liggen er nog vele kleine klussen te wachten. Het bestuur roept haar leden op om vrijdagavond 30 augustus vrij te houden om te helpen bij deze klussen. Al met al zijn de randvoorwaarden geschapen om wederom een sportief en leuk sportseizoen te hebben met elkaar.