Sport & Vrije tijd

Toch doorstart Tubbergse Men- en Ruiterdagen

TUBBERGEN - Nadat vorig jaar het tienjarig bestaan van de Tubbergse Men- en Ruiterdagen nog werd gevierd, kwam begin 2019 de mededeling dat het bestuur - bij meerderheid van stemmen - had besloten om definitief te stoppen. Het bestuur met slechts drie leden vond de belasting steeds zwaarder worden en de jaren gaan tellen. Derhalve het besluit om op het hoogtepunt te stoppen. Het was een bericht wat insloeg als een bom bij vele deelnemers. De algemene tendens was dat iedereen teleurgesteld was over dit bericht, met name omdat het bestuur in die tien jaar de Tubbergse Men- en Ruiterdagen heeft laten uitgroeien tot één van de mooiere, ontspannende evenementen op het gebied van de recreatieve mensport en individuele buitenritten.

Nadat het bericht was ingedaald, pakten een aantal enthousiaste deelnemers en vrijwilligers de handschoen op en zijn een gesprek aangegaan met het oude bestuur. Dat heeft inmiddels geresulteerd in een nieuw te vormen bestuur wat in 2020 de Tubbergse Men- en Ruiterdagen nieuw leven in wil blazen en graag een doorstart wil maken, zodat dit mooie evenement voor zowel menners, ruiters maar ook voor Tubbergen behouden blijft.

Dit jaar twee tochten
Om te voorkomen dat er dit jaar geen tocht is zal de kleine groep van vrijwilligers, die het eerste initiatief hebben genomen, in het weekend van 24 en 25 augustus twee mooie tochten houden. Zowel aanspanningen als individuele ruiters die het mooi vinden om buitenritten te maken kunnen zich tot woensdag 21 augustus aanmelden via ilse@kleinbaasdam.nl. Via dit mailadres kan ook informatie worden opgevraagd over dit weekend. De kosten bedragen € 5,- per persoon per dag. Beide dagen wordt om 10.30 uur gestart bij het terrein van Schröder Stables aan de Arkeweg in Tubbergen. De deelnemers worden daar (vanaf 09.00 uur) ontvangen met koffie met krentenwegge. Ook onderweg wordt men voorzien van een drankje en een kleine versnapering. Bij de diverse pauzeplaatsen is er gelegenheid om een snack, broodje o.i.d. te kopen. Alle pauzeplaatsen zijn voorzien van toiletten.

Routes
De insteek is om samen zoveel mogelijk te genieten van de route die wordt beveiligd met gediplomeerde evenementen verkeersregelaars. Zij die de route liever individueel willen rijden krijgen een gedetailleerde routekaart mee.  Beide routes zijn ongeveer 30 kilometer en tellen zaterdags twee en zondags drie pauzeplaatsen. Op zaterdag 24 augustus zal de route gaan naar: Haarle, Nutter, Reutum, Fleringen, Albergen en Tubbergen en op zondag 25 augustus naar: Mander, Manderveen, Langeveen, West-Geesteren, Geesteren en Tubbergen. Voor verdere informatie, bijvoorbeeld overnachtingsplaatsen en voor de data van 2020 zie de website www.tubbergsemenenruiterdagen.nl