Sport & Vrije tijd

Toneelgroep Fleringen trakteert met jubileumvoorstelling en gebak

FLERINGEN – Toneel Fleringen dat in 1959 is opgericht vierde afgelopen weekend haar 60-jarig bestaan met een speciale jubileumvoorstelling op zaterdagavond en zondagmiddag. Het publiek werd niet alleen getrakteerd op een mooie voorstelling maar ook op een gebakje bij binnenkomst. Wie jarig is trakteert! Voor en na de voorstelling was er een fotopresentatie te zien over zestig jaar toneel in Fleringen, samengesteld door Michel Kroeze die al jaren de techniek verzorgt en het PR materiaal maakt. De jubileumvoorstellingen zijn goed bezocht. Zowel op zaterdag als zondag is er voor een volle bak gespeeld.

Op zaterdagavond had de Dorpsraad Fleringen een verrassing voor de toneelgroep. Aan het begin van de pauze werden alle spelers en mensen achter de schermen gevraagd om op het podium te komen. Voorzitter van de dorpsraad Tonny Busscher sprak de vereniging kort toe. Hij feliciteerde de toneelvereniging met haar zestigjarig bestaan en complimenteerde alle betrokkenen dat het al die tijd gelukt is om prachtige voorstellingen neer te zetten. Als dank daarvoor mocht toneelgroepvoorzitter Brigitte Potijk een bijdrage uit het Cultuurfonds Fleringen in ontvangst nemen. Ook op de zondagmiddag was er een verrassing voor de vereniging. Ter ere van het jubileum heeft ook burgemeester Haverkamp de voorstelling bezocht. De vereniging was zeer vereerd met haar komst. 

Steun van achter de schermen

Alhoewel de spelers altijd op de voorgrond staan zou een voorstelling niet zonder de mensen achter de schermen mogelijk zijn. De toneelvereniging is dan ook blij met alle mensen van de decor, inbouw, kleding, loterij, sponsor en PR-commissie voor hun bijdrage in de afgelopen jaren. Naast deze mensen is de regie in de vertrouwde handen van Anja Mulder en is Angela Kreuwel al jaren de steun en toeverlaat van alle spelers als souffleuse. Toneelmeesters Herman Eerdman en Herman Booijink zorgen dat alles in en om het toneel goed georganiseerd wordt.

Extra grimeuses voor tijdsprong

Speciaal voor deze voorstelling waren er dit jaar naast de vaste grimeuse Kim Dobber, nog drie extra grimeuses: Simone Bekhuis, Ursula Huiskes en Annelies Kok. Zij zorgden ervoor dat in de pauze drie spelers zestig jaar ouder werden gemaakt. Het jubileumstuk gaat namelijk over kunstschilder Valentijn Keizer, zijn vrouw Lena en buurvrouw Marie. Die voor de pauze in 1959, het oprichtingsjaar van vereniging, in een Twents dorpje wonen. Het speelt zich af in het schildersatelier van Valentijn die er maar wat op los kliedert en daar erg rijk van wordt. De buurvrouw Marie begrijpt daar niets van. Hoe het precies in elkaar steekt blijkt pas na de pauze, als ze alle drie zestig jaar ouder zijn en in 2019 elkaar nog elke dag zien. Benieuwd hoe dit afloopt? Toneelgroep Fleringen speelt de voorstelling nog op donderdag 14 en vrijdag 15 november in Stadstheater de Bond in Oldenzaal, en op zaterdag 23 november in theater de Kappen in Haaksbergen. Voor meer informatie kijk op www.toneelfleringen.nl.