Sport & Vrije tijd

TVC’28 opnieuw sterkste op Midwinter Futsaltoernooi

TUBBERGEN - Het Midwinter Futsaltoernooi vindt traditioneel plaats op tweede kerstdag. Op het toernooi, georganiseerd door SV Vasse, vaardigt elke voetbalclub uit de gemeente Tubbergen één team af. De negen teams maken samen uit wie zich een jaar lang het beste team in de zaal mag noemen. TVC’28 was in deze editie de sterkste.

Om 10.00 uur trapten STEVO en MVV’29 af voor de 37e editie van het Midwinter Futsaltoernooi. De wedstrijd uit Poule A ging gelijk op, maar uiteindelijk trok MVV aan het langste eind (1-2). Vervolgens was het de beurt aan SV Vasse en VV Reutum, twee andere teams uit Poule A. De clubs deelden de punten (2-2). In Poule A was verder ook VV Langeveen actief.

 

Nek-aan-nek

Het was bijzonder spannend in Poule A: MVV’29 won van STEVO (2-1), STEVO won van SV Vasse (4-2) en SV Vasse won op hun beurt weer van MVV’29 (2-1). En dan was er ook nog VV Reutum, die vier punten pakte tegen de genoemde tegenstanders, onder andere middels een klinkende zege op MVV’29 (8-2). Doordat VV Reutum en MVV’29 punten morsten tegen VV Langeveen, waren het STEVO en SV Vasse die zich plaatsten voor de kruisfinales.

 

Poule B

Poule B bestond uit TVC’28, VC Fleringen, De Tukkers en VV Manderveen. TVC’28, de kampioen van 2017 en 2018, bleek oppermachtig. De club uit Tubbergen won met ruime cijfers van VV Manderveen (0-4) en VC Fleringen (0-6) en wist vervolgens De Tukkers nipt te verslaan (2-1). Omdat VC Fleringen stuntte tegen De Tukkers (2-0) en geen fout maakte tegen VV Manderveen (3-2), mochten zij samen met TVC’28 door naar de kruisfinales.

 

Kruisfinales

De eerste halve finale was spannend, maar allerminst doelpuntrijk: na veertien minuten stond nog altijd de brilstand op het scorebord. Dat betekende dat de winnaar werd beslecht door het nemen van shootouts, een nieuw element in het toernooi. De drie shoot-outnemers van STEVO bleken over stalen zenuwen te beschikken, want alle drie wisten feilloos het net te vinden. Fleringen lukte dat één keer niet, waardoor STEVO zich finalist mocht noemen. In de andere kruisfinale tussen SV Vasse en TVC’28 was het lang spannend, zeker toen TVC’28 na de 0-1 gas leek terug te nemen. Maar door enkele goed uitgespeelde aanvallen wist de ploeg uit Tubbergen uiteindelijk toch vrij eenvoudig uit te lopen naar 4-0.

 

Finale

Het affiche in de finale was prachtig: TVC’28 tegen STEVO, in een afgeladen Sportcentrum De Vlaskoel. Het ging lange tijd gelijk op, met TVC dat tot twee keer toe op voorsprong kwam en STEVO dat twee keer langszij kwam. Maar in de tweede helft was het verzet van STEVO gebroken en wist de recordkampioen uit te lopen tot 5-2. Dat betekent dat TVC’28 zich voor het derde jaar op rij de allerbeste in de zaal noemen.

De actiefoto’s zijn gemaakt door Clemens Brughuis.