Sport & Vrije tijd

Twee ere-leden officieel gehuldigd tijdens Terrastoernooi

GEESTEREN - Tijdens het Terrastoernooi op zondag 6 juni is Harry Mensen benoemd tot erelid van tennisvereniging De Bekkelweide in Geesteren. Die titel krijg je niet zomaar, daar moet je wel wat voor gedaan hebben. En dat heeft hij. Ook Harm Nijkamp was aanwezig om nog officieel gehuldigd te worden. Hij is namelijk tijdens de jaarvergadering van 2020 al benoemd tot erelid. Het bijhorende speldje werd hem door de voorzitter René Kuipers overhandigd.

Foto: Ereleden Harry Mensen en Harm Nijkamp samen met voorzitter René Kuipers.

Helaas kon, ook door corona, de jaarvergadering in januari 2021 niet doorgaan. Het Terrastoernooi was de eerste activiteit van het jaar waaraan vijftig deelnemers mee mochten doen. Binnen drie dagen was het toernooi al vol geboekt en was er zelfs een wachtlijst. Een mooi moment om beide heren in het zonnetje te zetten.

Harry Mensen

Harry Mensen, nog steeds een actief lid van de vereniging, is van 1992 tot 2005 voorzitter geweest van de tennisvereniging. Hij stond bekend als een bevlogen voorzitter, die tijdens de vergaderingen de touwtjes stevig in handen had. Harry was ook een hele attente voorzitter die bij elk kampioenschap van een team aanwezig was.

Nog steeds staat hij klaar voor de vereniging, ook bij de jaarlijkse schoonmaakbeurt van het complex staat hij meestal paraat. Een potje tennissen tegen Harry, hij is immers de jongste niet meer, is niet zo gemakkelijk als menigeen vooraf denkt. Het lukt hem nog steeds om iedere bal terug te brengen, tot grote frustratie van de vaak jongere tegenstander, die vooraf dachten dit varkentje wel even te wassen, maar vervolgens van een koude kermis thuis kwam. 

Harry is een enorme doorzetter en geeft pas op als de laatste bal is gespeeld. Voorzitter René Kuipers bedankt Harry voor zijn grote inzet voor de vereniging. In aanwezigheid van zijn vrouw en kinderen ontving Harry uit handen van de voorzitter een speldje en een bos bloemen en werd hij benoemd als erelid van TV De Bekkelweide. Ondanks dat Harry en Ans zijn verhuisd naar Oldenzaal, hoopt de vereniging Harry, met Ans als toeschouwer, nog vaak te zien op de banen.

Harm Nijkamp

De eerste voorzitter van De Bekkelweide die niet woonachtig is in Geesteren. Maar dat was absoluut geen belemmering. Van 2005 tot 2020 is hij voorzitter geweest. Helaas kon Harm Nijkamp niet eerder gehuldigd worden, maar ook hij heeft een lange staat van dienst. Samen met het bestuur heeft Harm de vereniging gemaakt tot wat deze nu is. Een bloeiende vereniging met nog steeds een groei van het aantal leden. Eén van zijn kwaliteiten was dat hij mensen goed kon motiveren, waardoor hij actieve mensen om zich heen had. De vergaderingen waren altijd kort, maar duidelijk. To the point. Onder zijn voorzitterschap is baan vijf er gekomen, die de vereniging nu dankzij de vele nieuwe leden hard nodig heeft. Harm wordt bedankt voor zijn jarenlange inzet als voorzitter. Hij ontvangt het speldje en de bloemen van voorzitter René Kuipers. Ook Harm blijft betrokken bij de vereniging. Hij helpt bij het organiseren van de jaarlijkse MKMT (Maak Kennis Met Tennis) en Harm is bezig om ouderentennis op te zetten.