Sport & Vrije tijd

Uitbreiding Speeltuin Morskieft met blacklight midgetgolfbaan en meer escaperooms

REUTUM – Dat Speeltuin Morskieft in Reutum een begrip in de regio is staat wel vast; de meeste mensen weten de weg naar de speeltuinen en het restaurant aan de Ootmarumseweg in Reutum wel te vinden. Maar dat er op deze locatie nu een zeer speciale midgetgolfbaan is, dat is nieuw. De 18-holes baan, die door blacklights wordt verlicht is vanaf 1 juli open voor publiek. Niet alleen de blacklight midgetgolfbaan is nieuw, er zijn nu ook in totaal víer escaperooms bij ‘De Morskieft’, zoals deze in de volksmond wordt genoemd. Hiervan zijn er drie ingericht voor kinderen en één voor volwassenen. Een nieuw avontuur kan hier dus beginnen.

Sinds afgelopen oktober zijn Robert, Germa en Bertil Morskieft al druk in de weer om deze glow in the dark golfbaan te bouwen en in te richten. “We waren op zoek naar een andere invulling voor de botsauto’s, deze werden steeds minder gebruikt en we zagen het idee van de blacklight midgetgolfbaan. Dit sprak ons wel aan en na overleg hebben we besloten om de botsauto’s te vervangen voor deze golfbaan”, aldus Bertil Morskieft. De blacklight midgetgolfbaan is gebouwd in het zaaltje bij de speeltuin. In dit gebouw zijn nu in totaal vier escaperooms, een blacklight midgetgolfbaan en een recreatiezaaltje te vinden. De controlekamer, van waaruit de escaperoomspellen kunnen worden gevolgd, heeft een nieuwe plek gekregen en is ruimer geworden. “We hadden eerst drie escaperooms, echter door de bouw van de golfbaan moest er één escaperoom wijken. Hiervoor hebben we twee nieuwe escaperooms teruggebouwd en dus de nieuwe midgetgolfbaan”, aldus Robert Morskieft.

Kunstige muurschilderingen
De midgetgolfbaan geeft een bijzonder schouwspel; de achttien banen, de ballen, sticks, de hindernissen en zelfs de wanden geven licht. Kunstenaar Chris Velthof heeft zich ontfermd over de muurschilderingen en met een prachtig resultaat! Zo’n 220 vierkante meter aan wanden is door hem aangepakt waarbij een mooie overloop vanaf de zee naar een ruïne tot in de jungle is gecreëerd. Op de wanden komt overal subtiel het thema midgetgolf terug. Zo zie je een vis met een golfstick en een dolfijn die balanceert met drie minigolfballen. Waar ook wordt gekeken, elke keer is er wel weer iets nieuws of grappigs te ontdekken in de fraaie creaties op de muurschilderingen.

Even uitproberen
Afgelopen vrijdag zijn door het personeel van Morskieft zowel de blacklight midgetgolfbaan als de nieuwe escaperooms uitgeprobeerd. Voor de familie is het mooi om het eindresultaat als eerste aan het eigen personeel te kunnen tonen en voor de medewerkers is het een goede gelegenheid om de activiteiten van A tot Z te kunnen zien en beleven, zodat ook de toelichting en uitleg naar gasten toe uit eigen ervaring en beleving kan worden beschreven. Afgelopen zaterdag zijn er een aantal kinderen en gezinnen geweest, die via een familie-uitjes-pagina op Facebook (zoals Go Kids en Vett), alsook via een actie van Chris Velthof en Morskieft zelf, winnaar zijn geworden om op deze dag de midgetgolfbaan uit te proberen. 

Voor alle leeftijden
De minigolfbaan is voor alle leeftijden geschikt. Robert geeft aan dat er voor de kleinere kinderen ook kortere sticks beschikbaar zijn zodat het spel voor hen wat handzamer wordt. De drie escaperooms, met onderwerpen als ‘het onbewoonde eiland’ en ‘de gymzaal’ zijn geschikt voor kinderen tussen acht en veertien jaar. Tevens heeft Morskieft één escaperoom voor volwassenen. Wanneer kinderen de uitdaging aangaan, dan wordt vooraf gestart met een introductiespel. De kinderen krijgen hierdoor een idee van wat ze te wachten staat en wat de bedoeling in de kamers is. Vervolgens kunnen zij één van de geboekte escaperooms binnengaan om het avontuur te beleven en samen op zoek te gaan naar de oplossing. De escaperoom voor kinderen wordt zonder begeleiding van de ouders/begeleiders gespeeld. Er is vanuit de controlekamer van Morskieft constant toezicht en vanaf deze plek wordt het verloop van het spel goed in de gaten gehouden. Wanneer het nodig is kan er een aanwijzing of een kleine tip worden gegeven, zodat een oplossing iets meer binnen handbereik komt te liggen, maar eerst moeten zij zelf op onderzoek uit.

Verschillende feestjes
De midgetgolfbaan en de escaperooms zijn natuurlijk erg leuk voor een gezellig uitje of kinderfeestje, maar ook voor een buurtfeest kan men bij Morskieft goed terecht. “Bij bijvoorbeeld een buurt- of personeelsfeestje heb je vaak verschillende leeftijdscategorieën. Daarbij zullen over het algemeen de jonge volwassenen en de wat oudere kinderen eerder een escaperoom ingaan, terwijl de oudere garde en de allerkleinsten misschien liever een balletje slaan op de golfbaan. Indien een groep dit wenst, is het mogelijk om naderhand in het aangesloten zaaltje te verblijven. Zo is er voor elke doelgroep een leuke activiteit mogelijk”, aldus Robert.

Reserveren
Vanaf maandag 1 juli is de blacklight midgetgolf baan voor iedereen open, de escaperooms waren daarvoor al te boeken. Reserveren kan via een makkelijk reserveringssysteem waarin een datum en een starttijd kan worden aangegeven. Op deze manier ontstaat er ook een mooie spreiding in de starttijden zodat men niet zo lang op elkaar hoeft te wachten bij de banen. Reserveren voor de blacklight midgetgolfbaan kan via de site: www.speeltuinmorskieft.nl Probeert u liever de escaperoom uit, ga dan naar www.escaperoommorskieft.nl Voor nadere informatie kan tijdens openingstijden ook gebeld worden naar: 0541-670232. De foto’s zijn gemaakt door: Infinity Fotografie.