Sport & Vrije tijd

Vijfde editie Volleywood daverend succes

GEESTEREN - Na twee jaar afwezigheid door coronaperikelen kon Volleywood eindelijk doorgaan. De laatste zaterdag van de zomervakantie stond het volleybaltoernooi op de agenda onder de noemer ‘Volleywood’. De organisatie van dit sportieve onderdeel was in handen van Volleybalvereniging Tornado uit Geesteren.

Na twee maanden voorbereiding, werd donderdag 25 augustus begonnen met de opbouw van het evenement. Vele vrijwilligers hebben zich ingezet om dit evenement succesvol te laten verlopen. Voorzitter René Hutten van Tornado merkt op dat zonder de hulp van de opbouwploeg, tellers, scheidsrechters, barpersoneel, dit evenement niet is te organiseren. In het Boon’n bos, gelegen naast de velden van Stevo werd een heus volleybalfestijn uit de grond gestampt die de 5de editie van Volleywood maakte tot een spektakel voor zowel jong als oud.

De inschrijving startte 3 juni, het maximale aantal teams werd binnen drie weken gerealiseerd er hebben zich 40 volleybalteams ingeschreven. Zo’n 250 tot 300 sporters stonden op de volleybalvelden om de strijd met elkaar aan te gaan.

De felbegeerde Wisseltrofee werd dit jaar gewonnen door het team dat speelde onder de naam ’Vrivool’. Zij bleken zowel in de poulefase als in de finale te beschikken over volleybalkwaliteiten en lieten dit ook zien in de finale. Tegen het team ’niets anders verwacht’ waren twee sets nodig om uiteindelijk de winst veilig te stellen.

Daar waar de sport samensmolt met ontspanning en gezelligheid. Genieten tot in de late uurtjes van de nodige ‘dorstlessers’, snacks en livemuziek van de Band Greyman. De band bestond uit vijf ervaren muzikanten, allen afkomstig uit Noord-Nederland. Ze speelden een groot aantal covers uit de top 2000. Ook dat verliep super.

DJ Silvijn nam mede muzikale invulling voor hun rekening en kregen met hun nummers de sfeer er goed in. Swingend op de natuurlijke dansvloer van bladeren en gras, zand tussen je tenen, of gezellig bijpraten bij het open vuur deed de naam Volleywood eraan.

”Als voorzitter van Tornado zijn er van die momenten dat je trots bent om deze vereniging te mogen besturen het evenement Volleywood is zo’n moment. We kijken terug op een zeer geslaagde vierde jaargang van Volleywood”, laat Rene Hutten weten. ”De samenwerking met onze sponsoren Plus Wallerbosch en Slagerij Hemmer, de Familie oude Wesselink en voetbalvereniging Stevo is fantastisch. Zonder de medewerking van Michel Wallerbosch, Jan Hemmer en Piet Hein oude Wesselink is Volleywood niet mogelijk. Tornado is hen dankbaar voor hun inzet en betrokkenheid.”

De zesde editie van Volleywood in 2023 wordt weer wordt op de laatste zaterdag van de schoolvakantie. ”Volleywood mag je niet missen”, laat een voorzitter Hutten weten.