Sport & Vrije tijd

Vijftigjarig jubileumfeest V.V. Krekkers

MARIAPAROCHIE / HARBRINKHOEK - Zaterdag 17 september, was het na twee jaar uitstel eindelijk zover: het vijftigjarig jubileumfeest van V.V. Krekkers. Dit is immers een mijlpaal om te vieren. Een volleybalvereniging in een klein dorp die al meer dan 50 jaar bestaat. Een vereniging met meer dan 300 leden, trouwe sponsoren en supporters, maar ook trouwe vrijwilligers. Het begon ooit in 1970, alhoewel daar de meningen nog over verdeeld zijn, want in 1969 werd er al gevolleybald, maar was dit in samenwerking met MVV. In 1970 is V.V. Krekkers formeel ingeschreven als zelfstandige vereniging in het dubbeldorp Mariaparochie-Harbrinkhoek. In de afgelopen 50 jaar zijn er veel successen gehaald, zowel door de heren- als door de damesteams, maar ook door de jeugd en mini-teams.

Met als meest bijzondere moment voor de heren de Nationale Bekerwedstrijden op respectievelijk 10 februari en 30 maart 1988. De eerste wedstrijd werd gewonnen en op 30 maart moest tegen Brother/Martinus gespeeld worden. Een bijzonder moment in de Haambrink, want met 1400 toeschouwers, werd de wedstrijd dan wel glansrijk verloren, maar was het een waar feest en de kranten stonden er bol van. Een moment om nooit te vergeten.

In 2009 waren er dan geen 1400 aanwezigen, maar voor het eigen Dames 4, dat vooral bestond uit hele ervaren speelsters met een aantal jonge ‘taltenten’, was het hele dorp uitgelopen en zat de tribune overvol. Dames 4 werd die avond kampioen tegen Vocluma en de wedstrijd is nog steeds te zien is op YouTube via youtube.com/watch?v=kcbn9tCZeAU

Daarnaast zijn er bij de jeugd en mini’s vele bijzondere momenten geweest en de kampioenschappen in de topklasse en gesloten club voor zowel diverse meiden van de C als de B zullen ze zeker nooit vergeten. Wat de gesloten clubkampioenschappen ook altijd een extra tintje gaf was dat dit samenviel met school- en volksfeesten en een huldiging diezelfde dag op het podium in het dorp nimmer ontbrak.

Maar vooral is V.V. Krekkers een vereniging voor en door leden. Tijdens het jubileumfeest was dit zichtbaar, veel oud-leden, vrijwilligers, supporters, sponsoren en spelende leden, zowel jong als oud, waren aanwezig. Vele oude herinneringen zijn opgehaald, veel drankjes samen gedronken, veel dansjes gewaagd op de muziek van DJ Tim Mulder. Er is genoten van de BBQ en het springkussen en er werd ‘afscheid’ genomen van Truus Haarhuis als beheerder.

Na ruim 25 jaar heeft ze besloten te stoppen als beheerder en droeg ze haar taken over aan Siny en Bert Hollink. Truus was de stille kracht in de kantine de Noaber, die al 25 jaar zorgde dat altijd alles tot in de puntjes geregeld was. Immers half werk dat kende Truus nooit. Haar gehaktballen zijn beroemd geworden in de laatste jaren en die zullen de leden zeker gaan missen. Truus werd uiteraard in het zonnetje gezet en Truus nogmaals bedankt namens de vereniging. Via deze weg wil de vereniging alle leden, supporters en vrijwilligers bedanken voor hun trouwe steun aan de vereniging. En bovenal de trouwe sponsoren. Heel specifiek wil V.V. Krekkers Kampkuiper en Plus Droste danken voor het beschikbaar stellen van de sta-tafels en heaters. DJ Tim bedankt voor de muzikale invulling en uiteraard ook Slagerij Hemmer bedankt voor de BBQ, het was top geregeld.

Tevens wordt de Barcrew bestaande uit Geert Jonker, de heren Kamphuis, Gert, Thijs en Niek, Bart Hollink en Erwin Elferink bedankt.

Op naar het volgende jubileumfeest in 2030!