Sport & Vrije tijd

Voetbalbestuurders ontvangen convenant ‘invulling maatschappelijk kader’

GEESTEREN - Zondagmiddag stond de derby STEVO - TVC'28 op het programma. Voorafgaand aan dit treffen ontvingen de bestuurders van beide voetbalverenigingen van wethouder Roy de Witte op symbolische manier het convenant 'invulling maatschappelijk kader'. Dit convenant is door alle voetbalverenigingen in de gemeente Tubbergen en de gemeente zelf ondertekend en bevat de afspraken die zijn gemaakt om invulling te geven aan de maatschappelijke verantwoordelijkheid. 

Sport wordt steeds vaker ingezet als middel binnen andere beleidsterreinen. Het brengt mensen samen en leert hen sportief met elkaar om te gaan. Sport kan de integratie tussen verschillende groepen mensen bevorderen en is daarom een waardevol middel om de sociale cohesie in de wijken en de afzonderlijke dorpen te versterken. Aan jongeren biedt de sport een goede fysieke en mentale basis voor de toekomst. Voor ouderen betekent sporten: gezond zijn en gezond blijven. 

Jeugd een speerpunt
Jong en oud kunnen voetbal beoefenen. Naast het sportieve element heeft voetbal een hoog sociaal karakter. Het in beweging zijn, het leveren van prestaties, teamwork, vrijwilligerswerk en gezelligheid gaan bij deze sport hand in hand. Een belangrijk aandachtspunt voor de voetbalverenigingen is ledenwerving en ledenbehoud. De jeugd is voor hen in deze een speerpunt.