Sport & Vrije tijd

Voetbalvereniging MVV’29 heeft iets te vieren

HARBRINKHOEK – Het jaar 2019 is voor MVV’29 een jaar om iets te vieren. De voetbalclub in Harbrinkhoek bestaat dit jaar namelijk negentig jaar. Sinds de oprichting van de sportvereniging is MVV’29 een energieke en actieve club die momenteel bijna zevenhonderd leden telt. Voorzitter Walter Busscher en Verwencommissielid Edwin Wesselink vinden dit een goede reden om, óp de datum van de oprichting, een groots en gezellig jubileumfeest te houden voor alle leden, ereleden, oud-leden, vrijwilligers en sponsoren.

Op 29 maart 1929 zag MVV’29 haar eerste daglicht. In café Frielink (nu bekend als café De Spar) besloten de heren H. Frielink en G. Haarhuis dat er een voetbalvereniging moest worden opgericht omdat de club die bij De Mooie Vrouw speelde, genaamd Almelonia, was opgeheven. De heer Frielink stelde een voetbalveld achter zijn café ter beschikking en benodigde attributen konden van Almelonia worden overgenomen. De voetbalclub RKSV MVV’29 was een feit.

Uitbreiding
Na de Tweede Wereldoorlog kreeg MVV, door de toeloop van veel nieuwe leden, te kampen met ruimtegebrek. Het eerste elftal week daarom uit naar de velden op het sportpark in Almelo (de plek waar momenteel het zwembad gesitueerd is). Rond 1960 kreeg de vereniging de kans om een perceel grond te kopen welke zeer geschikt leek voor de aanleg van sportvelden. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers werd in het seizoen 1959/60 het Sportpark Frielink geopend en kwam een jaar later het ledenaantal al op driehonderd te staan. Ook het sportpark zelf werd telkens een beetje uitgebreid met onder andere een tribune, een derde speelveld en meer kleedkamers. Voorzitter Busscher geeft aan dat het nog steeds goed gaat met de club: “Met tien herenteams, één damesteam en maar liefst twintig jeugdteams kan er wel gesproken worden van een gezonde vereniging die dankzij de vele vrijwilligers goed draait. Het eerste herenelftal speelt nu voor het derde jaar in de 2e klasse, we hebben nog een paar wedstrijden voor de boeg waar goede kansen liggen en we gaan er dan ook voor de volle 100% voor om ons in deze 2e klasse te handhaven.”

Jubileumfeest
De Verwencommissie is al jaren onderdeel van de voetbalvereniging, zij organiseert onder andere de activiteiten voor de sponsoren en nu neemt zij ook de organisatie van de activiteiten voor het jubileumjaar op zich. De commissie bestaat uit Edwin Wesselink, Hennie Oude Geerdink en Norbert Oude Hendriksman. Wesselink vertelt: “We zijn ontzettend blij met iedereen die iets met onze club te maken heeft. Leden, oud-leden en ere-leden, vrijwilligers en alle sponsoren. Zonder deze mensen kom je niet ver. Daarom houden wij op vrijdag 29 maart 2019, ook de datum van de oprichting van MVV, een feest ter gelegenheid van dit negentigjarige bestaan. We maken er een ontzettend mooie avond van, met alle mensen die nu of in het verleden betrokken zijn of waren bij onze club.” 

Speciale gasten
Het feest beloofd bijzonder te worden. Er zijn speciale gasten uitgenodigd, zoals Sierd de Vos, de sportverslaggever die een wel een heel unieke stijl heeft van het geven van voetbalcommentaar. Tijdens deze avond zal hij, op zijn geheel eigen wijze, het publiek vermaken met verhalen en anekdotes uit zijn leven. De Vos wordt bijgestaan door journalist en (sport)verslaggever Eddy van der Ley, die met zijn eigen verhalen ook de vertellingen van De Vos kracht bij zal zetten. Aansluitend wordt het programma op informele en muzikale wijze voortgezet. DJ Ties Oude Geerdink en de volkszanger Jaman, bekend van de nummers ‘Spoken bestaan niet’ en zijn nieuwste nummer ‘Al ben je voor een dubbeltje geboren’, zullen de avond omtoveren tot een muzikaal en gezellig jubileumfeest. “We hebben getracht alle leden, oud-leden, ereleden, vrijwilligers en sponsoren te informeren, mochten we toch iemand gemist hebben, dan zijn deze mensen bij dezen van harte uitgenodigd op vrijdag 29 maart, vanaf 20.00 uur in de kantine van MVV”, aldus een enthousiaste Wesselink.

Jubileumactiviteit voor de jeugd
Ook de jeugd wordt niet vergeten in dit jubileumjaar. De Verwencommissie is momenteel druk bezig met een leuk programma voor de gehele jeugd van MVV. Later in dit jubileumjaar zullen de jeugdleden hierover nader worden geïnformeerd. “We gaan als Verwencommissie nu nog niet vertellen wat we gaan doen, maar ook voor onze jeugdleden zorgen we dat zij een bijzondere en leuke activiteit gaan beleven.”

Toekomst
MVV’29 bouwt verder aan de toekomst. “We hebben momenteel een mooi eerste elftal die in de 2e klasse speelt en vanuit de jeugd hebben we een goede aanwas van eigen spelers die over een aantal jaar ons eerste en tweede elftal kunnen gaan versterken”, vertelt de voorzitter. MVV draait op een groot aantal vrijwilligers waar de vereniging erg blij mee is, de voorzitter geeft aan dat de club niet kan bestaan zonder deze mensen, maar dat er altijd nieuwe vrijwilligers bij kunnen. Op allerlei vlakken binnen de vereniging is ondersteuning van harte welkom. Interesse om als vrijwilliger bij MVV’29 aan de slag te gaan, kijk dan even op www.mvv29.nl waar de contactgegevens zijn te vinden. Foto: voorzitter Walter Busscher, Verwencommissielid Edwin Wesselink, hoofdtrainer Marcel Oude Nijhuis en het eerste elftal van MVV’29 tijdens een trainingsavond.