Sport & Vrije tijd

Voetbalvereniging Reutum viert 75-jarig bestaan met reünie en festiviteiten

REUTUM - Nadat in de jaren dertig van de vorige eeuw zich al mannen verenigden om te voetballen werd op 15 mei 1944 de VV Reutum officieel opgericht. Optimistisch om aan het einde van de oorlogsjaren een nieuwe start te maken. Alle reden om nu na 75 jaar te vieren dat de VV Reutum nog steeds een springlevende, gezellige en mooie vereniging is die midden in de samenleving staat. 

Door de jaren heen zijn grote successen geboekt, teleurstellingen verwerkt en hebben velen zowel actieve voetballers als talrijke supporters genoten van het fraaie, altijd spannende voetbalspel. Op verschillende accommodaties is gevoetbald, het bestuur en de leden hebben altijd op tijd ingespeeld op de toekomst om zo levensvatbaar te blijven en aantrekkelijk te zijn voor de leden.
 
Jubileumboek
Het is noemenswaardig: een vereniging van ruim tweehonderd leden waarvan het eerste elftal in het seizoen 2019-2020 voor het vijfde jaar op rij in de derde klasse voetbalt. Met voldoende vrijwilligers om de jeugd te trainen en op te vangen, om een prachtig eigentijds voetbalcomplex met een fraai kunstgrasveld te onderhouden. Met het spelregelteam dat dertien keer Nederlands kampioen werd. En met het vrouwenvoetbalelftal dat in 1974 de eerste kampioen van Nederland was en nog zoveel meer. De 75 jaar VV Reutum is opgeschreven en verbeeld in een mooi vormgegeven jubileumboek met de titel: ‘Onze club, sinds 1944’. Tijdens het jubileumweekend wordt het boek overhandigd aan het bestuur en beschikbaar gesteld aan de (oud) leden en supporters. Ook daarna is het overigens nog verkrijgbaar.
 
Voetvolley en reünie
Heel veel mensen zijn bezig om van dit jubileumweekend een prachtig feest te maken voor de leden, oud-leden, jeugdleden en supporters, die hierbij van harte zijn uitgenodigd. Meer informatie is te vinden op de website:  www.vvreutum.nl. Op zaterdag 11 mei om 12.30 uur begint een voetbalpartij voor de jeugd en een voetvolleytoernooi voor de senioren, oud-leden en de A en B jeugd. Vanaf 18.00 uur is er een reünie, waar vooral de oudere leden/supporters verwacht worden om herinneringen op te halen en grote verhalen met elkaar te delen. Vanaf 20.00 uur begint de feestavond met diverse optredens van Reutums talent die op een ludieke manier hun licht laten schijnen op de geschiedenis van VV Reutum. Daarna zorgen DJ Small Faces en de band Falsch und Verrückt voor optimale feestvreugde. 
 
Diverse activiteiten
Zondagmorgen 12 mei om 11.00 uur zal een kop koffie goed smaken en wordt het jubileumweekend voortgezet met diverse activiteiten voor jong en oud, spelletjes voor de jeugd en een wandeltocht voor de (jongere) ouderen. Alle aanwezigen kunnen daarna aan tafel voor een lekkere brunch. De festiviteiten vinden plaats op de thuishaven, de Kottenbrei in Reutum. 
 
Historische foto
De historische foto dateert van begin jaren vijftig. Staand van links naar rechts: Antoon Huiskes (Stroothoes Teun), Jan Morskieft (Kieft’n Jan), Johan Oude Munnink, Gerard Oude Munnik, Eef Deterink (Dreyers Eef), Jan Eertman (Blooms Jan), Bennie Rekers en Gerard Steggink (Steghoes) en gehurkt van links naar rechts: Berend Huiskes (Stroothoes Berend), Hendrik Deterink (Dreyers Schilder) en Antoon Rekers (Rekerstoon).