Sport & Vrije tijd

Vogels zingen het hoogste lied bij Vogelvereniging Tubbergen en omstreken

TUBBERGEN - In het clubgebouw van duivenvereniging de Luchtbode is door de Vogelvereniging Tubbergen en Omstreken afgelopen weekend haar jaarlijkse vogelshow gehouden. De show werd vrijdagavond officieel geopend door Harry Oude Vrielink, districtsvoorzitter Overijssel en tevens voorzitter van de Vogelvereniging Tubbergen. Deze feestelijke avond, voor inzenders en leden, begon met het huldigen van een tweetal jubilarissen.

Oude Vrielink mocht namens de Bond van Nederlandse Vogelliefhebbers twee jubilarissen in het zonnetje zetten. De heren Gerriet Grobben en Henk Grootelaar kregen de speld opgespeld in verband met hun respectievelijke 40-jarig en 25-jarig jubileum bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. Hierna volgde het bekend maken van de prijswinnaars, waarna de vogelshow werd geopend voor de aanwezigen.

Goed bezocht

De leden van de vogelvereniging hebben ook dit jaar weer de nodige tijd en moeite besteed om het evenement tot een succes te maken. De show is goed bezocht. Hieruit blijkt maar weer dat de Vogelvereniging Tubbergen & Omstreken een bloeiende vereniging is, niet meer weg te denken uit Tubbergen.

Veel kwaliteit en kleurenpracht

Ook op deze 53e tentoonstelling was veel kwaliteit en kleurenpracht aanwezig onder de ruim driehonderd vogels. De 27 inzenders stelden de keurmeesters voor een niet eenvoudige klus om de vogels punten toe te kennen. Maar desondanks is elke vogel op zijn of haar waarde geschat. De kwaliteit was dit jaar hoog, wat blijkt uit de waarderingen van de vogels. Meerdere vogels werden beloond met 92 punten en zelfs vier vogels met 93 punten. De belangrijkste uitslagen zijn als volgt:

Bondskruis 2019:
Vetstof kanaries: kooi 15 – J.C.M. Hemmer

Bokaalverdeling:
Mooiste kleur kanaries: J.C.M. Hemmer.
Mooiste postuur vogels: G.B.M. Klaassen.
Mooiste tropische vogels: J.H. Lohuis.
Mooiste Europese cultuur vogels: G. Grobben.
Mooiste parkieten: F. Teikotte.
Mooiste vogel van de show: J.C.M. Hemmer.
Mooiste vogels jeugd: Dion Meijer.
Mooiste vogel van de jeugd: Sven Veldhuis.  

Voor de volledige uitslagen en verdere informatie, zie dan de website van de vogelvereniging: www.vogelverenigingtubbergen.nl of Facebook.