Uitgaan & Cultuur

Atelierroute ‘Kunst Kijken in Tubbergen’

TUBBERGEN - ‘Kunst Kijken in Tubbergen’ is een kunstenaarscollectief bestaande uit diverse beeldend kunstenaars in de gemeente Tubbergen. Gedurende twee weekeinden in mei, op zaterdag en zondag 14 en 15 mei en 21en 22 mei, van 11.00 tot 17.00 uur organiseren zij nu voor de 9e keer een atelierroute en expositie in en rond Tubbergen.

De kunstenaars hebben zich laten inspireren door het thema ‘Binnenstebuiten’ en exposeren tijdens deze dagen hun verrassend veelzijdige werken, in de vorm van schilderijen, glaskunst, collages, keramiek, metaal en foto’s, van abstract tot figuratief. Tijdens deze twee weekeinden zullen zij zelf ook op de diverse locaties aanwezig zijn om u te verwelkomen en indien gewenst toelichting te geven op de diverse werken.

De atelierroute is daarbij ook een prachtige gelegenheid om zowel op de fiets als de auto de omgeving van Tubbergen te verkennen, waarbij onder andere, naast Tubbergen ook de Tuinen van Herinckhave, Mander, Vasse, Reutum en Geesteren de locaties zijn om kunst te bezichtigen en eventueel te kopen.

Tevens is er aan de Molenstraat 8 in Tubbergen een permanente expositie locatie waar ook buiten de atelierroute van diverse kunstenaars werk te bezichtigen is.

Deelnemende kunstenaars aan de atelierroute zijn:

Alex Kuik, Vasse (olieverf schilderijen), Jenita Hulst, Mander (keramiek), Truus Oude Hengel, Mander (olieverf schilderijen), Ine Heerink, Tubbergen (schilderijen), Siny Brakhuis, Tubbergen (schilderijen), Marie-Anne Nijkamp, Tubbergen en Fleringen (schilderijen), Karina Voets, Reutum (olieverf schilderijen), Hennie Nijhuis, Reutum (buitenwerken van metaal), Maaike Steggink, Reutum (schilderijen), Elra Eppink, Reutum (keramiek), Monique Nijmeijer, Reutum (glaskunst), Paula Oude Hengel, Reutum (glaskunst), Rob Kottink, Geesteren (observatorium en fotografie) en Ingrid Los-Zentveld, Tubbergen en Fleringen (schilderijen en collages).

Voor verdere informatie over de kunstenaars en de route zie de website:

www.kunstkijkenintubbergen.nl 

Dit evenement is absoluut de moeite waard om te bezoeken en de passie van de kunstenaars te ervaren in deze kunstzinnige regio.

U bent van harte welkom!