Uitgaan & Cultuur

Benefietconcert in Pancratius Basiliek om restauratie te bekostigen

TUBBERGEN – De Pancratius Basiliek in Tubbergen luidt de noodklok. Het gebouw moet dringend worden gerestaureerd en daar is geld voor nodig. Met een benefietconcert op zondag 13 oktober wordt geprobeerd om een mooi bedrag bijeen te krijgen voor de renovatie.

De drie koren van de Basiliek Tubbergen zijn keihard aan het studeren om het gezamenlijke concert tot een groot succes te maken. Omdat de maand oktober, evenals de maand mei, een speciaal aan Maria toegewijde maand is, is besloten om het concert in het teken van Maria te laten staan.

 

Veelzijdig programma
Het publiek kan een veelzijdig programma verwachten van verschillende koorwerken afgewisseld met solo’s en muzikale intermezzo’s. Liederen als Zwarte Madonna van Henryck Gorecki, Ave Maria van Beyonce Knowles, Ave Maria van Giulio Caccini, Ave Maria van William Gomez en Sancta Maria van Johannes Schweitzer klinken deze zondag door de basiliek.

 

Vrijwillige bijdrage is hard nodig
Na afloop van het concert wordt aan bezoekers een vrijwillige bijdrage gevraagd. De organisatie verzoekt iedereen deze actie te steunen want het geld is hard nodig. Wie niet in de gelegenheid is om bij het concert aanwezig te zijn, kan altijd een bijdrage storten op rekeningnummer: NL68RABO0151428344 ten name van Commissie van Beheer onder vermelding van: actie ‘De basiliek luidt de noodklok’.