Uitgaan & Cultuur

Biersociëteit Langeveen & Bruinehaar tapt Nen Trapper

LANGEVEEN/BRUINEHAAR - Hoe leuk zou het zijn als Langeveen en Bruinehaar zouden kunnen genieten van een eigen gebrouwen dorpsbiertje? Dat was het idee van Biersociëteit Langeveen & Bruinehaar. Een paar maanden later is het al geregeld, Nen Trapper is geboren. 

Biersociëteit Langeveen & Bruinehaar tapt Nen Trapper

Nen Trapper, dat is na een aantal creatieve drinkbijeenkomsten de naam van het biertje geworden. Het is dan ook een biertje gebrouwen vanuit vriendschap en een aantal grote bierliefhebbers. “We zochten naar een manier om weer meer verbondenheid in Langeveen en Bruinehaar te creëren na al die coronamaatregelen. En hoe kan dat beter dan met een eigen gebrouwen biertje?”, aldus Mark Niemeijer. 

Vrijdag 18 juni jl. was het zover. De lancering van het biertje vond plaats bij Café Nobbenhuis. Daar presenteerde Biersociëteit Langeveen & Bruinehaar Nen Trapper aan Thijs Oude Steenhof, president van carnavalsvereniging de Turftrappers. Vervolgens was het bier onder de tap verkrijgbaar en werden de eerste glazen ingeschonken. 

De biersociëteit wil het verdiende geld niet in eigen zak steken. Zij wil het geld gaan gebruiken voor mooie doelen binnen Langeveen en Bruinehaar, te beginnen met de horeca. Dit doet zij door het biertje bij lokale horecazaken aan te bieden. Eigenaresse van Café-Restaurant Waaijer, Wendy Weultjes, vertelt het volgende: “Een superleuk initiatief! Ik vind het mooi om te zien hoe die verbondenheid je kan steunen en hoe je anderen daarbij kunt helpen, al is het maar met iets kleins.” Voorlopig zal de opbrengst dus naar de horeca gaan. Maar ook andere mooie dingen kunnen worden gerealiseerd met de opbrengst van Nen Trapper. Een bijdrage aan een speeltuin, het steunen van verenigingen en goede doelen in het dorp. Het staat eenieder vrij een initiatief aan te dragen. Support Your Locals! 

En ben je nu nieuwsgierig? Waar smaakt Nen Trapper naar? Het bier zit onder de tap bij Café Nobbenhuis, Café-Restaurant Waaijer, Zalencentrum Spalink en bij Visvijver De Broekbeke. En voor de thuisliefhebbers is het bier ook in blik verkrijgbaar bij Cafétaria De Ruif. Proost!