Uitgaan & Cultuur

Bijzonder eerbetoon in atelierroute Kunst Kijken Tubbergen

TUBBERGEN – Achttien kunstenaars van het kunstenaarscollectief Kunst Kijken Tubbergen stellen zaterdag 18 en zondag 19 mei hun ateliers open voor het publiek. Dit jaar vindt het evenement alweer voor de achtste keer plaats in de gehele gemeente Tubbergen. Er is een diversiteit aan kunst te bekijken en te kopen; mooie glasvoorwerpen, kunstzinnig smeedwerk, schilderijen geschilderd in acryl- en olieverf, sieraden van geblazen glas en kunstvoorwerpen van keramiek. 

De atelierroute is gemakkelijk per fiets of auto te rijden; de bezoekers kunnen hun eigen startpunt kiezen en de gewenste route bepalen en daarbij tevens genieten van de prachtige natuur in de omgeving. De routekaart is te vinden bij de plaatselijke ondernemers en bij de VVV’s in Denekamp en Ootmarsum, of te downloaden op de website van het kunstenaarscollectief www.kunstkijkenintubbergen.nl.

 

Marinus van den Berg

Dit jaar is er een bijzonder atelier als eerbetoon opgenomen in de kunstroute; het atelier van de enkele jaren geleden overleden Ria Koopman. Tijdens de atelierdagen zal Marinus van den Berg, bekend van de vele gedichten omtrent verlies en rouw, aanwezig zijn om de atelierbezoekers te ontvangen. Ria had een nauwe band met Marinus van den Berg. Haar schilderijen zullen worden verkocht om de opbrengst daarvan aan het kankerfonds te schenken.

 

Paars-gele vlaggen

De ateliers zijn op beide dagen te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur en herkenbaar aan de paars-gele vlaggen met het logo van Kunst Kijken. Bezoekers worden deze dagen hartelijk ontvangen in de deelnemende ateliers in Tubbergen, Mander, Manderveen, Vasse, Fleringen, Reutum, Hezingen en Geesteren.