Uitgaan & Cultuur

Concordia verzorgt muziekproject op basisschool Kadoes

ALBERGEN - Afgelopen mei en juni hebben kinderen van basisschool Kadoes mee kunnen doen aan het muziekproject: ‘het Leerorkest’. De Albergse kinderen konden hierbij een muziekinstrument uitkiezen en dit leren bespelen. Ze kregen vier weken muziekles. Uiteindelijk gingen de kinderen samen muziek maken, als een echt orkest. Het project is opgezet door Marèll Arts, opleidingscoördinator van Concordia, in samenwerking met de projectleidster van Kaliber, Erika Bijlsma.

Het Leerorkest begon in mei met een instrumentenmarkt. De kinderen konden kennis maken met vier verschillende instrumenten, waarna ze voor het project uit deze instrumenten konden kiezen: de trompet, trombone, saxofoon en hoorn. Het project ging op aanmelding en na een week kwamen er voldoende aanmeldingen binnen om het project van start te laten gaan. De eerste les was op 3 juni. De lessen vonden plaats binnen basisschool Kadoes, vlak na schooltijd. Afhankelijk van de grootte van de groep, kregen de kinderen les in een groep van het door hun uitgekozen instrument.

Al een mooi geluid
Na een aantal weken is het natuurlijk ook nodig dat de kinderen bij elkaar komen, om samen hun liedjes te oefenen. Concordia wilde de kinderen hierbij graag helpen en zo werden zij door Concordia uitgenodigd, om op een maandagavond te komen repeteren. Samen oefenen, samen muziek maken. Het repeteren was natuurlijk belangrijk, want op dinsdagmiddag 9 juli mochten de kinderen voor hun ouders en klasgenootjes optreden. Hierbij lieten ze nummers horen zoals ‘Elena’ en de ‘Soepsong’. Dit deden ze erg goed. Zij kregen al mooi geluid uit hun instrument na deze korte lesperiode. Het optreden was tevens het einde van het project.

Verder gaan met lessen
De kinderen hebben de mogelijkheid om verder te gaan met lessen door zich aan te melden bij Concordia. De lessen worden gegeven door muziekdocenten van Kaliber. Voor meer informatie over muziekopleidingen kan er gemaild worden naar: opleidingen@concordia-albergen.nl.