Uitgaan & Cultuur

CV de Pin’n blikt terug op drie succesvolle gala’s

REUTUM - Tot twee keer toe een volledig uitverkochte zaal en een druk bezochte gala middag. Het was duidelijk dat het publiek in Reutum er helemaal klaar voor was om na twee jaar ’n droad weer op te pakk’n. Met Prins Thijs de 1ste en zijn Adjudant Ronald voorop barstte het feest onlangs los in residentie Bays. We blikken terug op fantastische gala’s vol met zang, dans en hilarische optredens.

De gala´s werden geopend door voorzitter en spreekstalmeester Chiel Mensink. Het publiek werd welkom geheten. Even was er sprake van een noodgeval: het was nog maar de vraag of Prins Thijs de 1ste en Adjudant Ronald op tijd bij Bays zouden zijn...Maar op spectaculaire wijze wisten de Hoogheden in een boot Bays binnen te drijven. Gelukkig, de avond kon beginnen!

Mariaschool Reutum

Traditiegetrouw trapte de jeugd van de Mariaschaal af met een playback act. Dat de jeugd de toekomst heeft, werd wederom bevestigd. Na hun enthousiaste optreden werden zij bedankt door schoolprins Pim en schoolprinses Charlie-An. Na de jeugd van de Mariaschool volgde de Pin’n garde. Het jurypanel van het spel ‘Wie van de 3?’ had een lastige taak: want wie o wie 3 is nou Haksel Hennie? Na verschillende kritische vragen werd uiteindelijk duidelijk wie de enige echte Haksel Hennie was.

Zang en dans

De avond werd vervolgd met het eigen gemaakte jubileumlied van Gert Warring. Deze plaatselijke volkzanger wist de sfeer er goed in te krijgen. Tussen de buuts door liet de Pin’n Pop zich horen met prachtige medleys. De dansmariekes, dit jaar in een compleet nieuw samengestelde groep, lieten tot twee keer toe hun danstalenten zien tijdens een moderne polka en de Lady Gaga showdans.

Buuts

Het publiek werd getrakteerd op een spannende dartcompetitie tussen Mike Gardener en Everlasting Shotgun. Deze twee hilarische darters scoorden o.a. op de singles uit Reutum (en omstreken) en wisten zelfs meerdere keren een 9-darter te gooien. Na deze buut was het de beurt aan Reutum Boulevard om de dorpsroddels te bespreken. Het was weer smullen voor het publiek om al deze blunders, verzameld over afgelopen twee jaren, aan te horen.

Daarna was het tijd voor een exotisch tintje. Met allerlei anekdotes nam SuperGait ons mee op avontuur in de Kar-Rib-ean. Ook was er ruimte voor wat sportiviteit op het podium. Niet alleen de woordgrappen, maar ook de golfballetjes vlogen om de oren door artiest Mark Lokotte. Nadien kwam St. Henk als solist fanfare het podium op. Ondanks dat St. Henk geen verzoekjes deed, tenzij er om gevraagd werd, wist hij met zijn ode aan de harmonie St. Jozef de hele zaal mee te krijgen.

De avond was natuurlijk niet compleet zonder het spetterende gastoptreden van Barry Monrero, de broer van Martin Monrero. Voor het publiek bleek het erg lastig te zijn om de instructies voor het lied met de woorden ‘IJssie’ en ‘Emma’ op te volgen. Tot slot werd de gala traditiegetrouw afgesloten met het bekende Pin’n lied, waarna de afterparty kon beginnen. Het feest ging nog tot in de laatste uurtjes door. CV de Pin’n wil iedereen bedanken die op welke manier dan ook heeft bijgedragen aan het welslagen van drie fantastische gala’s.

Pin’n ovatie

Tijdens de gala avond was het aan oud-Sleutelprins JP de 1ste en oud-Adjudant Martijn om de Pin’n ovatie uit te reiken. De Pin’n ovatie wordt elk jaar uitgereikt aan iemand die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan Reutum. Met het 55-jarig jubileum van CV de Pin’n werd de Pin’n ovatie dit jaar uitgereikt aan iemand binnen de carnavalsvereniging. Laurette Slaghekke is precies 33 jaar geleden actief geworden binnen CV de Pin’n en heeft verre van stil gezeten al die jaren. Als een moeder ontfermde zij zich bijna 30 jaar lang om het wel en wee van de dansmariekes. Naast de begeleiding van de dansmariekes is ze lid van de galacommissie, voorzitter van de kledingcommissie en was ze lid van de optochtcommissie. In 2005 was ze hofdame van Prins Peter de 1ste. Dik verdiend, CV de Pin’n mag zich gelukkig prijzen met zo’n alleskunner!