Uitgaan & Cultuur

Dirigent en koorleden Cantare in het zonnetje gezet

GEESTEREN - Afgelopen zaterdag vierde het koor Cantare in Geesteren het St. Ceciliafeest dat begon met  een viering in de St. Pancratiuskerk. Tijdens deze viering werd José Wesselink verrast door de koorleden. Zij is 12,5 jaar dirigent en dat was een reden om haar in het zonnetje te zetten met een cadeau en boeket bloemen. Vervolgens was het tijd voor meer feestelijkheden in Zaal Kottink.

Het koor Cantare heeft maar liefst drie jubilarissen dit jaar; Marianne Grouve en José Haselbekke zijn 25 jaar koorlid en Annie Kreuwel maakt al veertig jaar deel uit van het koor. Margreeth Sand benadrukte de waarde van deze trouwe leden. Niet alleen hun zangtalent, maar ook de aandacht voor anderen, inzet bij overige werkzaamheden en uiteraard hun humor en gezelligheid wordt op prijs gesteld. 

Klasse, Kanjer en Koningin

Margreeth Sand typeerde de jubilarissen als de nieuwe K3: “Marianne is Klasse, José is een Kanjer en Annie de Koningin van deze jubilarissen.” Namens de geloofsgemeenschap sprak Gerrit Olimulder tevens zijn waardering uit voor de koorzangeressen. Hij huldigde het drietal met het overhandigen van een glaswerk waarin een afbeelding van de Pancratiuskerk is gegraveerd. Het bleef nog lang gezellig in Zaal Kottink. Enkele koorleden hadden een activiteit op poten gezet die zorgde voor veel plezier en hilariteit. Cantare mag dubbel en dwars terugkijken op een geslaagde avond.