Uitgaan & Cultuur

DKW Vasse pakt de Papsleef’n Wisselbokaal na geweldige Papsleef’n optocht

GEESTEREN - De weergoden waren de Papsleef’n goed gezind, de straten van het Papsleef’ndorp waren zondag 19 februari weer het domein van vele carnavalsvierders. Duizenden bezoekers waren toegestroomd om na 3 jaar eindelijk weer de grote optocht van CV de Papsleef’n bij te wonen. Onder toeziend oog van onze hoogheden, Prins Ben IV en adjudant Gerard met de hofdames, brachten geweldige grote en kleine wagen, spectaculaire loopgroepen en originele éénlingen een geweldig carnavalsfeest in het Papsleef’ndorp. En net als eerdere jaren is er weer volop gestreden om de hoofdprijs, de fel begeerde Papsleef’n bokaal! 

Dit jaar gaat de hoogste eer naar DKW uit Vasse die met het thema “Ik Hou van Holland” hoge ogen gooiden. DKW Vasse was bij de laatste editie 3 jaar geleden ook al de winnaar bij de grote wagens. Bij de kleine wagens gingen De Dwarskiekers uit Harbrinkhoek er met de eerste prijs vandoor.

Lang wachten

Het was lang wachten voor de Papsleef’n om weer een grote optocht door de straten te zien trekken. 3 jaar geleden was de laatste optocht, het jaar erna was er een enorme storm gevolgd door 2 jaar van corona maatregelen.  Maar dit jaar kon het startsein eindelijk weer gegeven worden met als resultaat een optocht van ongekend niveau.

Hoog niveau

Het aantal aanmeldingen was dit jaar ongeveer gelijk aan de vorige editie. Er  waren 12 kleine en 12 grote wagens te bewonderen in de straten van het Papsleef’ndorp. Maar in totaal waren er bijna 50 inschrijvingen deze editie. Het niveau was dit jaar extreem hoog onder de deelnemers. Ook waren er weer geweldige acts tijdens de optocht. C.V. De Hènige Slepvèènt hadden een volledig sprookjesbos meegenomen waar roodkapje op de vlucht moest voor de grote boze wolf en CV het Peleton bracht motoren en rock en roll tijdens hun Highway to Hell.

Jubileum De Doppe

Voor de wagenbouwers van CV de Smoezen, De Doppe, was het dit jaar een speciale editie. Voor de 11de keer ging het geweld uit Vroomshoop door de straten in Geesteren. En natuurlijk mocht hun eigen Smoezenstroat dit jaar ook niet ontbreken. Prins Han en adjudant Tom van CV de Smoezen hadden deze eerder op de ochtend samen met Prins Ben IV en adjudant Gerard officieel geopend.

Uitslagen top 3

Grote wagens

1. CV DKW

2. CV Peleton

3. CV Kroegtijgers

Kleine wagens

1. De Dwarskiekers

2. CV Ketel

3. CV de Jökkers

Loopgroepen

1. De Wietkiekers

2. Kroescontrol

3. Peuveresch

Een tot en met zeslingen

1. De Komkommers

2. Nooit 1e prijs wel de meeste bekers

3. Proud to be oud

Aanmoedigingsprijs

1. Een kind kan de was doen

2. Wat doe je ons toch aan

Geinprijs

Wij gaan optreden