D’n oalden roop klinkt weer

LOSSER - Met vier keer een bijeenkomst op het Kraesgenberg is de jeugd van de Adventbloasers weer helemaal klaar voor het nieuwe midwinterhoornseizoen. Samen met de oudere leden trappen zij plechtig het seizoen zondag 28 november af. 

Bij de Maria Geboorte Kerk verzamelen de blazers zich om 18.30 uur. De traditie wil dat zij rondom het kerkhof te midden van fakkels het geluid van de midwinterhoorn in groepjes laten rondzingen en starten met een ode aan de overleden midwinterhoornblazers.

Gedurende het seizoen kan er drie keer per week genoten worden van de klanken van d’n oalden roop. De zondagoamd roop speelt zich af op het Kraesgenberg, de vrijdagoamd roop bij de oude put in de tuin van restaurant De Oude Apohteek en de dinsdagoamd roop is op een wisselende locatie in het dorp. Deze oamdroop’n zijn telkens om 19 uur te horen.    

Paul Wigger, een van de voormannen van de Adventbloasers is enthousiast over de positieve instroom van de jeugd, een trend die zich vorig jaar al inzette. Hij noemt corona als reden ervan: “Ouders hadden meer tijd over om de kinderen te begeleiden omdat sport of vergaderingen ’s avonds niet doorgingen. Het klinkt gek, maar voor ons is het dan geluk bij een ongeluk geweest.”

Het programma van de midwinterhoornblazers in Losser is te vinden op: www.adventbloasers.nl