Uitgaan & Cultuur

Duizenden bezoekers en scala aan artiesten bij Zomerfeest West-Geesteren/De Pollen

WEST-GEESTEREN/DE POLLEN - Het zit er weer op, maar wat kunnen de bezoekers van het Zomerfeest West-Geesteren/De Pollen terugblikken op een geweldig weekend. Duizenden feestgangers togen naar het feestterrein waar voor jong en oud festiviteiten werden gehouden.  

Vrijdagavond werd het vijftienhonderd-koppig tellend publiek verwelkomd met een super optreden van Poar neem’n. Het muzikale koppel staat erom bekend dat ze met hun optredens aangeven wat de oorzaken en oplossingen zijn voor problemen; ‘een poar neem’n’ dus. Tussendoor verzorgde Drive in Toronto de muziek om vervolgens de microfoon door te geven aan Wir sind Spitze, die de feesttent deed trillen op zijn vesten. De afsluiting met DJ Maurice was eveneens indrukwekkend. Er bleven geen beentjes meer op de vloer. 

Traditionele brunch
Na een paar uurtjes slaap schoof menigeen op zaterdagochtend aan voor de traditionele goed verzorgde brunch. Het werd een gezellig samenzijn waar met name ook veel oud-inwoners speciaal voor terugkwamen naar hun vroegere omgeving om bij te praten. Alwie Kroeze, Twents liedjeszanger en conferencier, was deze ochtend de kers op de taart en maakte menigeen aan het lachen. In de beginjaren van het zomerfeest was Alwie altijd aanwezig. Hierdoor heeft hij mede bijgedragen aan het steeds maar groter wordende festijn. 

Kostelijk vermaak
Het middagdeel van de zaterdag stond in het teken van bingo en sport en spel in de vorm van buikschuiven. Kinderen genoten in de draaimolen en publiek vermaakte zich kostelijk bij het spectaculaire buikschuiven. Het werd een middag met vermaak voor het hele gezin.

Extreme weersomstandigheden
De zaterdagavond was dit jaar al twee maanden vóór aanvang met tweeduizend bezoekers volledig uitverkocht. Rond de klok van 21.30 uur bleek er even sprake van extreme weersomstandigheden; veel wind en regen. Dankzij de medewerking van de aanwezigen bleef de schade beperkt. 

De drie musketiers
Jelle B., de meest populaire Fries van dit moment, wist de stemming er meteen in te brengen. Hij trad reeds in vele landen op en die ervaring bracht hij mee naar dit feestweekend. Met het betreden van het podium door The Euros, ook wel de drie musketiers van het feestcircuit genoemd, ging de tent plat. Met hits, humor en veel interacties als hun voornaamste wapens weten ze het publiek al jarenlang te vermaken. Het klapstuk van de avond waren Snollebollekes die de tent deden ontploffen. Alle aanwezigen genoten overduidelijk van één van de grootste feestacts van Nederland. Op hits waaronder ‘Vrouwkes’, ‘Springen Nondeju’ en ‘Links Rechts’ bleef niemand nog stilstaan. De massa ging van links naar rechts, het werd een geweldige happening.

 

Duizenden bezoekers

De activiteitencommissie van Plaatselijk Belang West-Geesteren/De Pollen kijkt samen met de ruim 150 vrijwilligers terug op een geweldig weekend met een scala aan geweldige artiesten en duizenden bezoekers.