Uitgaan & Cultuur

Gemoedelijkheid op de Vasserse Sfeermarkt

VASSE – De eerste zondag van juli staat in Vasse al jaren in het teken van de Vasserse Sfeermarkt. Ook afgelopen zondag stonden er rond de veertig kraampjes rondom de kerk. Uiteraard was er daarnaast nog ruimte voor de kinderrommelmarkt. Dit alles vond plaats onder de klanken van verschillende muziekverenigingen en muziekzender AccentFM, die live vanaf de markt uitzond. Sleutelwoord in dit alles was gemoedelijkheid. 

Traditiegetrouw werd de dag afgetrapt door de Vasserse muziekverenging St. Cecilia. Zij werden opgevolgd door zanggroep Sweet Surrender en duo H&A, die als een rode draad in het muziekprogramma zaten. De Spekhest’n waren als heuse mobiele brigade over de hele markt te vinden, terwijl AccentFM vanaf een eigen podium live uitzond.

 

Een echt Vassers evenement

“Het is een kleinschalig evenement, maar ook een echt Vassers evenement”, aldus Laurens Bolscher van de organisatie. “Het is een gezellige, sfeervolle markt voor alle Vassenaren, maar ook voor vakantiegangers en dagjesmensen. We hebben de markt met ongeveer veertig kraampjes, de kinderrommelmarkt, muziek, er is open dag bij de Kruidentuin, en er zijn vaste spelletjes te doen zoals een marmottenbak, een grabbelton, raad het gewicht van de geitjes, dat soort dingen. En natuurlijk is er ook voor de inwendige mens gezorgd; er valt genoeg te eten en te drinken.” Dat het eten smaakt, kan een van de marktgasten bevestigen: “We hebben poffertjes gehaald bij de SamenLoop voor Hoop en ze smaken heerlijk!” Een vriendin lacht als ze aanvult: “En we helpen er ook nog eens een goed doel mee!”

 

Genieten

Niet alleen de poffertjeseters genieten van de middag, de organisatie krijgt veel positieve feedback zo vertelt Bolscher: “Iedereen kan het eigenlijk wel waarderen dat we wat reuring in het dorp brengen. We hebben ook een grote groep vrijwilligers die ons, het sfeermarktcomité, helpt. Zonder al die vrijwilligers en hulp zou het ons nooit lukken zo’n evenement neer te zetten. Daar zijn we iedereen die betrokken is dan ook ontzettend dankbaar voor.” En dat dan ook het weer nog mee zit maakt het helemaal fantastisch. “Het is prima marktweer, natuurlijk was meer zon welkom geweest, maar het is droog en niet veel te warm”, vat Bolscher samen. Ook de kinderrommelmarkt profiteert van het prima marktweer. Als volleerde kooplieden brengen de jonge Vassenaren van alles aan de man, al moet er soms een ouder op het kleedje letten als de jonge kooplieden bij de concurrentie gaan kijken. Al met al kijkt de organisatie terug op een mooie dag. “We kunnen met recht spreken van een sfeervolle sfeermarkt!”, besluit Laurens Bolscher.