Uitgaan & Cultuur

Gewoon genieten bij AVIA Festival on Wheels

ALBERGEN – Auto’s, motoren, tractoren, vrachtwagens en een ambulance, het was allemaal aanwezig bij het AVIA Festival on Wheels in Albergen afgelopen zondag. Ook was er aandacht voor de Britse Grote Prijs, waar Max Verstappen zijn rondjes reed, een spectaculair motor stuntteam en voor de mindere liefhebber van gemotoriseerde voertuigen. Want behalve muziek was er ook een lifestyleplein met live tattoosessies, massagestoelen, chillen bij een barbershop en nog veel meer. Ook was er aan de meegekomen kinderen gedacht; ze konden niet alleen virtueel racen in de bolide van Max Verstappen, maar ook meedoen aan een goochelshow, en tekeer gaan op de stormbaan. “En samen met ouders genieten van het stuntteam natuurlijk!”,  aldus Thijs Kemperink van de organisatie.

De kern van het festival zijn in ieder geval alle gemotoriseerde voertuigen op wielen, en dat valt terug te zien in de tentoonstelling, waar Kemperink trots over vertelt: “Wij, als organisatie, zijn echte autofans. Maar ook de motoren zijn fantastisch en de DAKAR vrachtwagen, die helemaal vanuit Tsjechië gekomen is om hier aanwezig te zijn. En dat allemaal gewoon op een weiland aan de Ootmarsumseweg, waar een ontzettend dure Porsche naast een mooie Opel staat. Het evenement is laagdrempelig en iedereen die hier rondloopt geniet hiervan.” Daar kunnen de bezoekers zich in vinden, een man die met een paar kameraden is gekomen geniet: “Het is prachtig zo, al die fantastische auto’s, en het stuntteam dat salto’s doet. Dat is toch gewoon machtig mooi.”

De Twentse Wensambulance
Ook onderdeel van het festival was de veiling, met items als een gesigneerd kampioensshirt van FC Twente, een VIP-avond bij Heracles en een twee VIP-kaarten voor de volledig uitverkochte Zwarte Cross. De opbrengst van de veiling gaat naar het goede doel van dit jaar; De Twentse Wensambulance. “Ieder jaar verbinden we ons met een goed doel, het liefst eentje die iets betekent voor onze regio. Vorig jaar kregen we als organisatie persoonlijk te maken met wat ze doen en we wisten meteen dat wij ze dit jaar zouden gaan helpen. Het is een fantastisch goed doel, ze doen zoveel meer dan brengen en halen; ze helpen ook met de verzorging en ze zorgen ervoor dat iemand de dag van z’n leven heeft. Ik ben er trots op dat wij ze op deze manier kunnen ondersteunen”, aldus Kemperink.

Zonder vrijwilligers geen evenement
Voor € 5,- kon jong en oud het terrein op, voor de kleinste bezoekers is de toegang zelfs gratis. Hoe dat kan? Daar is Kemperink heel duidelijk over: “Dankzij onze sponsoren en vrijwilligers. We hebben een fijne groep ‘Vrienden van’, een stuk of tien bedrijven die ons helpen, maar onze twee grote sponsoren AVIA en Riwald zijn cruciaal. Riwald is sinds deze editie sponsor, en samen met AVIA maken zij het mogelijk dat we dit evenement kunnen organiseren. Natuurlijk zijn we daar als organisatie erg dankbaar voor, net als voor onze vrijwilligers. Die verdienen het ook om genoemd te worden, ze werken hard en zonder vrijwilligers is het onmogelijk om zo’n evenement te organiseren. Het liefst zou ik morgen een groot feest voor ze houden om te bedanken, maar dat kan helaas niet uit”, aldus Kemperink. Gelukkig beleven zowel vrijwilligers als organisatie het evenement zelf al als een feestje!