Uitgaan & Cultuur

Gouden jubileum voor koorzangers Mieke Elferink en Inge de Rooy

FLERINGEN – Het dames- en herenkoor in Fleringen vierde afgelopen zondag haar jaarlijkse Sint Caeciliafeest. “Een viering met een gouden randje”, liet pastoor Pikkemaat weten, die met deze woorden de viering opende. Het dames- en herenkoor had twee jubilarissen in hun midden; Mieke Elferink en Inge de Rooy waren beide vijftig jaar koorlid. Vijftig jaar geleden sloten zij zich aan bij het pas opgerichte dameskoor.

Later ging het dameskoor steeds meer samenwerken met het herenkoor, en werd het samenwerkingsverband een feit. Toen Mieke en Inge bij het koor begonnen vond er juist een verschuiving plaats in de gezangen van de vieringen. Waar het eerst altijd Gregoriaanse gezangen en Latijnse missen waren, werden het Nederlandse missen en liederen, meer en meer in de Nederlandse taal.

Sint Gregorius Insigne in goud

De wekelijkse hoogmis van 10.00 uur en alle rouw- en trouwvieringen worden verzorgd door dit koor. De huidige dirigent Alfons Morskieft koos deze dag voor de Elisa mis en, met Gert Rietveld achter het orgel, klonken de liederen prachtig. Het licht van het najaarszonnetje viel door de kerkramen naar binnen. Dat maakte de sfeer in de kerk extra vrolijk. Aan het einde van de viering sprak pastoor Pikkemaat de beide jubilarissen toe en werd hen beide de Sint Gregoriusinsigne in goud door hem opgespeld. Woorden van dank werden er ook uitgesproken door Eddie Kuipers als voorzitter van de locatieraad.

Uitgebreide lunch

De feestelijkheden van deze dag werden voortgezet bij Café-Restaurant De Molen. Mieke en Inge zijn nogmaals in het zonnetje gezet met bloemen en cadeaus. Als blijk van waardering van hun tomeloze inzet voor het koor, waar zij als jonge krachten ooit begonnen. Beide dames zijn geboren in Fleringen en zingen de sopraanpartij met heldere en zuivere stem. Het vervolg van de ochtend is ingevuld met een optreden van het Hofkoor uit Weerselo. Een uitgebreide lunch vormde de afsluiting van dit gezellig samenzijn. Al met al een zeer geslaagd feest met jubilea in goud.